Vojislav Šešelj
Foto: Alo/Foto: Alo!

- Za bagatelu je Čad prodavao energente, a Francuska je energetska sila. Francuska je ta koja zavisi od Čada, a ne obrnuto. Sada im je Rusija tu prednost uzela. Šta je prednost Rusa u Africi? Afrički čovek koji je godinama teško ugnjetavan prvi put je sreo belog čoveka koji se prema njemu odnosi kao prema ljudskom biću. Rusija ne ugnjetava, ne prezire, nikada nije bila zagrižena verski, poštuje njihovu rasu i veru i odnosi se kao prema sebi ravnima. To isto afrički čovek dobija i sa Kinezima- rekao je Šešelj za Informer TV.

Lider radikala je komentarisao sastanak na kom su se našle određene svetske sile u Parizu kako bi se dogovarale o nastavku rata u Ukrajini.

- Inicijatori sastanka u Parizu bili su Amerikanci. I u Prvi i Drugi svetski rat gurali su narode Evrope, a onda dolazili na kraju kao oslobodioci. U oslobađanje Evrope krenuli su tek 1944. kada se videlo da je Nemačka propala. U ratni sukob sa Rusijom žele da gurnu što više evropskih zemalja. Ako dođe i do nuklearnog rata, Rusi će to koristiti protiv onih zemalja sa kojim ratuje, a oni će stajati sa strane. Međutim, većina zemalja Evrope je protiv - rekao je Vojisalv Šešelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading