SNS Srpska napredna Stranka Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Foto: Alo!/Dušan Adamović

- Ekonomski rastemo, napredujemo velikom brzinom. Može više, naravno. Moramo da radimo još napornije, da radimo još više, da radimo još bolje. Ali, da li je zemlja na dobrom pravcu, nema nikakve sumnje. Ali sam veoma, veoma zabrinut, a o tome sam govorio još u novembru 2021. govorio o mogućem sukobu u Evropi. Tada su mi se smejali. Tako da se plašim da će biti mnogo, mnogo, mnogo teže vreme u svetu, rekao je Vučić na konferenciji za medije posle sednice Predsedništva SNS.

- Ekonomski za nas su najbolja vremena. Geopolitički najteža vremena. Upravo govorim zbog onoga što se zbiva u Ukrajini, govorim zbog onoga što se zbiva u mnogim drugim mestima širom zemljine kugle i što se neće zaustaviti sutra. Ukoliko se ne zaustavi do maja, plašim se da ćemo doći do katastrofe neviđenih razmera. Moje poslednje nade su da to do sredine ili kraja maja može da se zaustavi. Ako ne bude tako, teško da će u godinama koje su pred nama to moći da se zaustavi bez posledica koje će biti katastrofalne po ceo svet - upozorio je Vučić.

 

Kako je rekao, ako analizirate ono što je francuski predsednik Emanuel Makron rekao o slanju trupa u Ukrajinu, mnogo više zamalja je bilo za, nego protiv.

Takođe, rekao je da je vrlo loše to što je danas u Odesi pala bomba blizu mesta gde su bili grčki predsednik Kirjakos Micotakis i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Daki

06.03.2024 20:03

Haos u svetu je zaista zastrašujuće. Moze uticati na sve

Dana

06.03.2024 20:10

Uz predsednika Vučića, Srbija je na putu da bude još bolja i jača.

Radinka

06.03.2024 20:21

Vučićeva hrabrost da javno upozori na moguće probleme u svetu govori o njegovoj hrabrosti i integritetu.

Radomirka

06.03.2024 20:21

Poziv Aleksandra Vučića da radimo još napornije i više je inspirativan i pokazuje njegovu veru u sposobnost zemlje da prevaziđe teškoće.

Slobodanka

06.03.2024 20:22

Njegova analiza situacije u svetu pokazuje duboko razumevanje globalnih dešavanja i ozbiljan pristup rešavanju problema.

Stojko

06.03.2024 20:22

Vučićeva sposobnost da sagleda širu sliku i reaguje na globalne izazove je od velikog značaja za Srbiju.

Marko

06.03.2024 20:29

Ana Brnabić je dokazana liderka koja će obavljati funkciju predsednice Narodne skupštine sa istom posvećenošću kao i dosadašnje zadatke.

Hana

07.03.2024 12:22

Lepo je predsednik rekao da smo mi mali i da se ne pitamo ni za šta!