Ana Brnabić i Milica Đurđić
Foto: Privatna arhiva/Foto: Dušan Reljin

Piše: Tanja Kovačević

U razgovoru za Alo!, Milica Đurđić ispričala je kako je mešanac Lav zaustavio njihov automobil i kako je, kako ona kaže, Lav njih našao.  

- Pre devet godina krenule smo na neki rođendan. Ja sam vozila auto, Ana je sedela na mestu suvozača. Ispred automobila je bukvalno izleteo pas. Zakočila sam i zaobišla ga. Kažem Ani: „Neko će da ga pokupi, udariće ga kola. Izađi, uzmi ga.“ Ona je izašla i pokupila ga - s osmehom priča Milica Đurđić.

Milica Đurđić

Alo! / Vladimir Marković

 

Tada su kod kuće imale još jednog psa, premijerka nije bila za opciju da imaju novog kućnog ljubimca. Međutim, Lavu je bilo teško odoleti.

- Kada smo ga pokupile s ulice, imao je veliki stomak pun glista, ali to je normalno. Ležao je na suncu i tako je dobio ime. Bio je dominantan i voleo je sunce. Ana mu je dala ime. S Lavom nikada nije bilo problema, sve je znao gde treba da piški, gde da kaki... Pametan od malih nogu - ispričala je naša sagovornica.

Ana Brnabić i Milica Đurđić

Foto: Dušan Reljin

 

 

Ceo život sa psima

Milica je inače ceo život imala ljubimce. Bili su to različiti psi, nekada mešanci, nekada rasni.

- Kad izbrojim, više sam imala mešanaca, često sam imala po dva psa. Kučkarka, definitivno. Ceo život. Od svih mešanaca, moram da priznam da je Lav stvarno najlepši - ističe Đurđićeva.

Jedina mana mu je što ne voli vožnju automobilom, pa mu putovanja teško padaju.

Milica Đurđić

Alo! / Vladimir Marković

 

Na pitanje kako se slaže s Igorom, Milica sa osmehom odgovara:

- Igor i on se obožavaju, s tim što je Igor nekada pomalo ljubomoran na njega, jer je on jedino dete... To je konkurencija.

Nije igračka, to je živo biće
i član porodice

Posle devet godina, psa doživite kao člana porodice, iako ima dosta obaveza, morate više puta da ga izvodite u šetnju.

- Imati psa je stvarno velika odgovornost i velika obaveza i ja nisam zagovornik toga da se psi poklanjaju deci za rođendan, za Novu godinu, za Božić... I onda je to kao neka igračka. To je živo biće. Potrebno je da se vodi računa o njima i da budu stvarno članovi porodice kao što zaslužuju - poručuje naša sagovornica.

 

Dilema udomiti ili kupiti psa za nju nije teška:

- Draže je kada udomite psa. Moji rasni psi su bili često bolesni. Lav je super što se toga tiče, mešanci su izdržljivi, zdravi su i poslušni. Ne slažem se s tim predrasudama da su mešanci manje vredni.

Mačići iz ormara

Iako voli i mačke, Đurđićeva kaže da ne može da ih udomi zbog alergije. Ali postoji anegdota iz studentskih dana koju nam je ispričala:

- Živela sam u garsonjeri na Karaburmi. Imala sam psa i jednog dana sam ostavila otvoren prozor. Mačka koju sam hranila bila je trudna, ušla je kroz prozor i omacila mi se u ormaru. U tom trenutku imala sam jednog psa, jednu odraslu mačku i četiri mačeta u kući. Bio je to haos, ali nisam imala srca da je izbacim.

 

Razgovor s Milicom Đurđić možete pogledati na našem Jutjub kanalu kao i na portalu alo.rs

Udomi, spasi i pomozi

Za one koji bi želeli da imaju ljubimca Milica Đurđić ima konkretne savete:

Pet Mondo

Printscreen

 

- Uvek sam za udomljavanje, zato što i rasni psi završe na ulici, nažalost. I prvenstveno bih rekla ljudima koji razmišljaju o nabavci psa da pogledaju po azilima da li ima nešto što bi se njima svidelo, što bi bilo kompatibilno s njihovom energijom i njihovim obavezama, jer nije svaki pas isti.

Ukoliko želite da udomite psa ili mačku, predlažemo da pogledate ljubimce o kojima brine Pet Mondo (petmondo.rs). Tamo ćete sigurno naći ljubimca koji će vam ulepšati život.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading