VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Građani imaju pravo da znaju!
Foto: sns.org.rs

Gradski odbor SNS izdao hitno saopštenje u kojem se javno traži odgovor od onih koji ćute ili prećutno podržavaju linč uperen protiv Srpske pravoslavne crkve, prenosi Dnevnik.rs.

U nastavku vam prenosimo saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu:

Jasno nam je da je jedan deo opozicije, sa svojim prilepcima iz tzv. građanskih organizacija, protiv izgradnje pravoslavnog hrama na Limanu, posvećenog žrtvama fašističkog i nacističkog zločina u Novom Sadu.

I vidimo da su tako žestoki u napadima jer mrze crkvu, ili samo SNS, ili oboje, ili mrze što se Novi Sad razvija i što je grad otvoren za različitosti, .. ali to je već njihova stvar, ili pre problem. Za nad su problem oni licemeri koji ćute! Zato javno tražimo odgovor od onih koji ćute, ili prećutno podržavaju ovaj javni linč i medijski progon uperen protiv Srpske pravoslavne crkve.

Pozivamo da se izjasne Đilas, i Bora Novaković, i POKS Vlade Jelića, a posebno Novi DSS Miloša Jovanovića. Da li ste gospodo protiv izgradnje pravoslavne crkve? Pošto planirate svi zajedno na izbore, kažite građanima da li delite isti vrednosni sistem? Da li ste protiv izgradnje pravoslavnog hrama u Novom Sadu, na lokaciji koja je određena kao mesto na kojem su fašisti zverski ubijali Srbe, Jevreje i Rome u zloglasnoj “Novosadskoj raciji”? Kako ćete u koaliciju sa onima koji neće da se podigne hram na mestu koje je spomen na žrtve fašističkog zločina, nezapamćenog u ljudskoj istoriji?

Da li ste isti kao oni kojima je to bezveze i nebitno? Novosađani imaju pravo da znaju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading