KiM
Foto: Printscreen/Kosovo online

Redovi su i juče bili u Zvečanu, gde su okupljeni građani - radnici Javno-komunalnog preduzeća „Zvečan“, prosvetni radnici, penzioneri i korisnici socijalnih davanja - pokušavali da podignu novac.

Građani koji neumorno čekaju i po nekoliko sati kako bi ušli u banku i podigli bar neki deo novca koji im je uplatila Republika Srbija za Kosovo onlajn su podelili svoje nezadovoljstvo i objasnili u kakvoj se situaciji nalaze nakon početka sprovođenja ove uredbe.

- Evo, vidite ovu tužnu sliku u današnjoj slobodnoj Evropi. Danas ne možemo da podignemo našu pošteno zarađenu platu ili penziju, kao i ovi mladi ljudi. Evropo, probudi se, vidi ko je ugrožen. Pomagajte, jer smo stvarno mi Srbi na Kosovu ugroženi. Kako se snalazim? Nikako. Imam 74 godine. Imam i mlađe prijatelje, pokušavamo da odemo do Raške. Ovde može ponekad po pet hiljada da se uzme, nemamo uslova, mi smo okupirani - rekao je penzioner Dušan Milenković, dodajući da nikad nije zapamtio goru situaciju i, kako kaže, genocid, ali neće napustiti svoju rodnu grudu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading