Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Alo

.

- Imali smo sastanak i sa turskim predsednikom, i mi sa Zapadnog Balkana smo govorili. Imali smo pregovore koji su trajali cele noći.

- Ono što nije bilo fer je da Osmani, iako smo pre sat dogovorili u potpunosti, jer su prihvaćeni naši predlozi da se izbaci tačka 11. o sankcijama, da se izbaci "maligni uticaj" Rusije jer smo rekli da onda ubacimo i one koje mi smatramo malignim, i ono za nas najvažnije da se izbaci "naše zemlje" zbog Prištine.

- Ne pominju se sankcije, ne pominje se ruski maligni uticaj, i ne pominju se "naše države".

Aleksandar Vučić

Alo

 

 

- Moramo da imamo u vidu da Ukrajina nije priznala Kosovo. I to sam rekao i u svom govoru, da Ukrajina može da govori o teritorijalnom integritetu, jer nisu gazili tuđi. Nama je važno da sa Ukrajinom imamo dobre odnose, i da bi bilo kakva druga odluka imala uticaj na najmanje dve druge zemlje.

- Kada smo sve dogovorili Osmani je ponovo tražila da se glasa o sankcijama Rusiji, ali izgleda da joj nije prošlo.

- Ja sam tražio i zbog naše vojne neutralnosti. Rekao da sam da nećemo u NATO, oni me gledaju svi malo čudno, ali naš narod zna.

- Imao sam razgovore sa Zelenskim, i razumemo jedni druge. Verujem da imamo korektne odnose. Mi vodimo svoju politiku, i ponosan sam na to. Ovde kako ste i videli svi su slušali šta sam ja govorio, ovo drugo, šta god i kako god.

Namenska industrija

- Mi pokušavamo da od juna jula, kada pričamo o raktnoj artiljeriji, mi sve to proizvodimo. Mi pokušavamo da od sledeće godine proizvedemo 94.000 komada takve artiljerijske municije. Šolc je najavio da Nemačka pravi 200.000 komada. Ako jedna Srbija može da napravi pola od onoga što jedna moćna Nemačka može, onda i nismo tako mali.

Aleksandar Vučić

Alo

 

 

- Tražiću da se uradi popuna 200% hrane, goriva i municije u našoj Vojsci. 

- Naše oružje svi traže, name tenkove, Nore, pasarse... to ne damo nikome. To čuvamo za našu Vojsku.

Jedinstveno tržište

- Za nas je ključno pitanje jedinstveno tržište. Ljudi misle to je lako, ali nije. Oni traže od nas da ukinemo subvencije za privlačenje investitora do 2027. godine, mi želimo da se to produži. I da prevedem, pre svega naš odnos sa Kinom. Gledamo svi sve. Oni gledaju kako da dobiju što više, mi kako da mi dobijemo što više. To što radimo sa EU je odlično, i za nas i za njih.

"Izbori mogu da budu samo 21. ili 28. aprila"

Na pitanje Alo! da li oćekuje manje pritisaka nakon izveštaja ODIHR Vučić je rekao da je to normalno.

- Naša obaveza je da postupamo u skadu sa preporukama ODIHR. Verujem da će to u Vladi dobro razumeti. A ove gluposti koje smo slušali od pojedinih političara koga to briga. Oni sada pričaju "Vučić planira izbore za 28. april". A svako ko ima imalo mozga može da zaključi da izbori mogu da budu samo u dva datuma, 21. ili 28 aprila. Jer 3. marta ako se ne formira vlast, rok je 45 dana, i to može da bude 21. ili 28. april. I to nema veze ni sa svetim Petrom, ni sa Marinikom Tepić.

.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading