General Ratko Mladić
Foto: EPA/EPA-EFE/PETER DEJONG / POOL

On je istakao da je Mladiću potrebna svakodnevna kvalifikovana medicinska njega i da se sa time u neformalnim razgovorima slažu i stručnjaci u tribunalu.

- General sada ima 82 godine. Videćemo da li se u dogledno vreme može postići da on bude oslobođen radi lečenja. Naravno, osim ako ne žele da svojim neradom eliminišu Ratka Mladića - rekao je Mladićev sin za "Rusku gazetu", prenosi RTRS.

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske završio je nedavno preglede Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu. 

Kako je ranije preneo RTRS, tim je stupio u kontakt i sa Stojanom Župljaninom, koji je sa Mladićem u pritvorskoj jedinici, a koji je lekarima preneo značajne podatke o Mladićevim zdravstvenim problemima.

- Od Župljanina smo uzeli podatke kolike su mogućnosti Mladića pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti što će doprineti našem generalnom nalazu, odnosno konzilarnom mišljenju koje ćemo dostaviti Haškom tribunalu - rekao je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić, koji je predvodi tim u Hagu.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Миле Србин

26.02.2024 09:11

Сви смо ми Ратко Младић,олошу натовски!!!