japan
Foto: Alo/Alo

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji, organizovalo je svečanu ceremoniju potpisivanja donatorskih ugovora u Palati Srbija.

Domaćin ceremonije bio je ministar državne uprave i lokalne samouprave, dr Aleksandar Martinović.

- Japan i Srbija su istinski prijatelji, a dalje jačanje međusobnog dijaloga i saradnje u svim oblastima interes je obe zemlje - istakao je ministar.

- Važno nam je da naše lokalne samouprave prepoznaju Ministarstvo državne i lokalne samouprave kao izvor snažne podrške, kako bi smo zajednički radili na prevazilaženju svih izazova i problema s kojima se suočavaju, a sve u cilju unapređenja lokalnog razvoja i očuvanja i podizanja životnog standarda građana koji u njima žive.


Prisutnima se obratio i ambasador Japana u Republici Srbiji, Akira Imamura.

- Od 1999. godine Amabasada je direktno podržala 255. projekata Srbije u iznosu ukupnih investicija od 16 miliona evra - rekao je ambasador.

- Ono što je najbitnije reći jeste da je svaki od tih projakata nama veoma drag i da želimo iz dubine svog srca da pružimo podršku lokalnim saoupravama.

Ugovore su potpisali ambasador Imamura sa diretorkom PU "Radost" Vrnjačka Banja Draganom Hadži-Ristić, direktorkom PU "Crvenkapa" Mali Zvornik Jelenom Nikolić, direktorom JKP "Usluga" Boljevac Zoranom Konićem, diretorom JKSP Svrljig Jovanom Đorđevićem, v.d. diretorom JKP "Izvor" Vladimirci Nebojšom Radovićem, i direktorom Doma za duševno obolela lica "1. Oktobar" Plandište Izabelom Jovanović.

Donacijama su prisustvovali i predsednici pomenutih opština za koje su obezbeđene donacije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading