branimir nestorovic
Foto: Alo/Alo

- Ove takozvane patriotske snage su praktično iščezle, ova koalicija oko Miloša Jovanovića je izdala svoje birače, njihov je program skoro isti kao naš, a oni su se opredelili da podrže one koji su praktično potpuno na suprotnoj strani - rekao nam je Nestorović.

Prema njegovim rečima, ne zna šta će se promeniti do 1. marta:

- Mislim, šta može da se promeni za 10 dana, pretpostavljam da će biti veći pritisak na nas, pošteno govoreći, ali mislim da mi sad ne možemo da promenimo to, zato što bi to bilo političko samoubistvo nas kao pokreta. Mi bismo nešto dobili i onda bismo se razišli posle toga. Ja bih verovatno u tom slučaju dao ostavku i prestao da se bavim politikom.

Nestorović ne smatra da su on i grupa koju je okupio odgovorni za ovakav rasplet.
- Mislim da mi nismo odgovorni za ovo što se dogodilo, mi smo u ovu trku ušli kao potpuni autsajderi, potpuno ignorisani od strane medija, bez novca, bez igde ičega. Niko nam nije pomagao, niko nas nije favorizovao, ne vidim što bismo mi presuđivali u toj utakmici. To je prvo. Drugo, ovakve situacije se najbolje razrešavaju novim izborima jer će pokazati realnu snagu. Treće, uopšte ne mislim da pomažemo ovima oko Đilasa, oni mene zovu nepomenik, onaj kome se ime ne izgovara, a ni ja neću njihovo ime da izgovaram. Mislim da će oni biti u velikom padu posle ovoga, posle svega što su radili, evo danas bar nisu pištali i zviždali, bar nesto. Oni će biti u padu, a mi ćemo porasti - izjavio je za Alo! doktor Nestorović i dodao:

- Ali mene vređa ovo sve, jer ispada da mi, kad smo se formirali i odlučili da ne podržimo nijednu od ove dve opcije, da mi u stvari ovim nepodržavanjem u stvari podižemo sebi cenu, da kao nešto trgujemo. Uopšte nije to u pitanju. Nijednog sekunda se nije razmatrala opcija da mi nešto trgujemo, da uđemo u neku koaliciju. Mi smo imali i problem sa ova dva naša odbegla odbornika, gospodinom Jerkovićem i gospođom Ilić, koji se danas nisu ni pojavili uopšte na ovoj sednici. Tražićemo u republičkom parlamentu izmenu izbornih zakona, da poslanici ne budu na ovaj način vlasnici svojih mandata.

Dr Nestorović je kazao i da ih ne interesuje vlast po svaku cenu. 
- To stalno ponavljam. Nije to poenta našeg organizovanja. Poenta našeg organizovanja jeste da sprečimo da ta jedna grupacija, koja sad nastupa sa izrazito antisrpskih pozicija, ne može da dođe u poziciju da osvoji vlast. Oni sigurno ne mogu da osvoje vlast. I to je ono što je dobro. Videćemo šta će biti - naveo je on.

A na pitanje šta misli o pokretu za državu i narod Nestorović je rekao:
- Predsednik je to najavio i to je neki, koliko sam ja shvatio, neki pokret širok, nešto kao što je bio Narodni front nekad, kao skup svih patriotskih snaga, to ćemo videti. Još se ne zna šta će to biti, kakva će biti struktura tog pokreta, ciljevi tog pokreta, šta će on u stvari raditi, videćemo. Mi ćemo u svakom slučaju ostati samostalni, naravno, podržaćemo sve ono što je dobro za Srbiju, to uopšte nije sporno, znači svaku stvar koja je dobra za ovu državu mi ćemo podržati bez ikakvih problema. Čak i ako bi došla s druge strane, mada to nije mnogo verovatno.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading