Aleksandar Vučić
Foto: Printscreen/Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

Pa šta bi tek bilo da nije izolovan, kako to tvrde ovdašnji opozicionari, pojedini strani podmetači klipova Srbiji, kao i nezaobilazni mediji u vlasništvu Dragana Šolaka.

 

Da ne ponavljamo sve njihove nebuloze, evo samo nekih. Recimo, jedan od gurua opozicije i druge Srbije profesor Ivan Videnović kaže da je Vučić izolovan zbog mnogo razloga.

- Vučić nije izolovan samo zbog ovih izbora. On je već dugo izolovan zbog izdajničkog odnosa prema Evropi, izloženoj otvorenoj Putinovoj agresiji, kao i zbog podanički snishodljivog odnosa prema Rusiji; naročito zbog terorističkog napada u Banjskoj. Protekli izbori samo su još jedan u nizu razloga zbog kojih lideri koji drže do sebe ne žele da imaju bilo kakav kontakt sa Vučićem. On je kamen oko vrata Srbije. Sve njegove nade sada su usmerene ka totalnoj destrukciji, ka velikom haosu u Evropi koji može nastati ponovnim izborom Trampa u SAD, te efektivnim slabljenjem jedinstva NATO, SAD i EU, uspostavljenim na podršci i pomoći Ukrajini - kaže Videnović.

Gotovo isto ponavlja i Borko Stefanović, jedan od najbližih saradnika Dragana Đilasa u Stranci slobode i pravde, koji slavodobitno tvrdi:
-  Mislim da su i konzervativnim snagama u Evropi važnija demokratija i sloboda izbora, jer su to temelji na kojima počivaju, nego jedan međunarodni izgnanik, koji pokušava da zadrži Srbiju u izolaciji, potpuno je okrene na istok i nastavi pljačku.

Na istom fonu su i izjave Mihaila Rota, predsednika Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga, koji se poslednjih sedmica žestoko bori da nadmaši u iskazivanju netrpeljivosti prema Srbiji Violu fon Kramon. Rot je na društvenoj mreži X napisao da je Vučić potpuno izlovan:
- Poštovani predsedniče Aleksandre Vučiću, ovo nije ni zavera ni socijalistička kampanja. Vi ste potpuno izolovani! 24 poslanika iz cele Evrope pozivaju EU da nezavisno ispita optužbe za prevaru i da da preporuke za obezbeđivanje slobodnih i fer izbora u Srbiji - napisao je Rot.

Ovu Rotovu objavu, izgleda, nisu pročitali ni Bajden ni Si Đinping ni Putin niti bilo ko od drugih svetskih državnika koji Vučiću pišu, šalju čestitke ili se viđaju sa njim, poput Ursule fon der Lajen i svih onih sa kojima će u Minhenu razgovarati danas, sutra i u ponedeljak.

Ali ako ste pomislili da je ovo nešto novo, grešite. Priča o navodnoj izolaciji podgreva se po potrebi s vremena na vreme, pa smo tako gotovo iste reči slušali u prvim postizbornim danima. Sećate se onoga, niko nije čestitao na pobedi? A ispostavilo se da su čestitke i te kako stigle, između ostalih i od predsednika Francuske Emanuela Makrona i svih zemalja iz okruženja osim Hrvatske (očekivano). I onda je ta priča naprasno zboravljena, kao i famoznih 40.000 birača iz Republike Srpske i slične nebuloze u koje ne veruju čak ni najokorelili opozicionari.


Dvema rečima, "totalna izolacija", član Predsedništva SNS Milenko Jovanov najbolje je razobličio opozicione laži i podmetačine o navodnoj izolaciji predsednika Srbije. Uz to, kao prilog, novinski članak o tome ko sve učestvuje na 60. Minhenskoj konferenciji čiji je Vučić deo u naredna tri dana. Između ostalih, državni sekretar SAD Entoni Blinken, visoki kineski funkcioner Van Ji, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, generalni sekretar UN Antonio Gutereš... Da ne nabrajamo dalje, pošto već i od ovih imena opozicionare, tajkunske medije i strane mrzitelje Srbije koji danima plasiraju iste besmislene tvrdnje sigurno boli glava. 

Dakle, da zaključimo. "Izolovanom" Aleksandru Vučiću sasvim dobro ide na međunarodnom planu što se tiče kontakata na najvišem nivou. A oni neka i dalje izmišljaju. Za to vreme, predsednik će imati, kako je napisao posle razgovora sa Ursulom fon der Lajen, srdačne susrete. Baš kao što je bilo i nedavno u Davosu i što će biti još mnogo puta u njenom mandatu. Samo neka se ne čude što im se podrška topi kao onaj Sneško Belić baš iz Davosa, kom su se toliko podsmevali. Pa im je posle đavo kriv što ih narod neće...

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (14)

Loading
Katarina

16.02.2024 15:46

Pustite Djilasa da zivi u svom laznom svetu. Bolest je to koja se ne leci

Petar

16.02.2024 16:05

Opozicija svojim ponašanjem nanosi veliku štetu Srbiji. Spremni su na sve ali ih narod neće.

Petar Vesović

16.02.2024 16:07

Vučića cene u zemlji i inostranstvu. On je političar koji drži reč.

Ivana

16.02.2024 16:07

Predsednik Aleksandar Vučić je svuda vidljiv zahvaljujući svom radu i zalaganju za Srbiju.

Hana

16.02.2024 16:08

Mi smo mala zemlja ali imamo predsednika koji je uvažen u svetu. To je nama na ponos.

Era

16.02.2024 16:09

Niko kao Vučko. Lavovski se bori za narod i državu.

Dunja

16.02.2024 16:09

Ljudi su navikli na lazljivu opoziciju i nikada im niko neće verovati.

Srki

16.02.2024 16:10

Podrška iz sveta ukazuje na uspešnu diplomatiju i širenje uticaja Srbije na međunarodnom nivou.

Milica

16.02.2024 16:11

Opozicija može da priča šta hoće, svi dobro znamo da je predsednik Vučić požrtvovan za Srbiju.

Filip

16.02.2024 16:11

Opozicija svoju nemoć što ih narod neće leči tako što sabotira Srbiju i sopstveni narod.

Biljana

16.02.2024 16:11

Izolovali su njih birači, pa sad izmiplkaju od izborne kradje do nekakve izolacije Srbije i Vučića.

Nina

16.02.2024 16:12

Šolakovi mediji nikad nisu istinu pisali.Njima je Vučić trn u oku.

Miki

16.02.2024 16:12

Opozicija može samo da izmišlja i mašta.

Dalibor

16.02.2024 16:12

Ova opozicija ne voli sopatvenu zemlju i narod a želi da dođe na vlast.