cia
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Skot Riter, poznati američki obaveštajac, potvrdio je ono što odavno - znamo da je Centrala američka obaveštajna agencija CIA stvorila terorističku tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK). On je ispričao i da su CIA i teroristička organizacija onda sarađivale na stvaranju fikcije o genocidu koji je navodno počinila Srbija kako bi opravdali zločinačke akcije koje su potom usledile na Kosovu i Metohiji!

„OVK i CIA su radile ruku pod ruku na stvaranju fikcije o genocidu koji je počinila Srbija. To svi znaju“, napisao je on na društvenoj mreži Iks.

CIA JE STVORILA OVK Poznati američki obaveštajac samo potvrdio ono što već odavno znamo

EPA PHOTO/Alban Bujari

 

 

Riter je takođe naglasio da su onda SAD i NATO intervenisali kako bi sprečili navodni genocid na Kosovu i Metohiji, nanoseći najveće zlo našoj zemlji.

U svom izlaganju ovaj obaveštajac je poredio situaciju na Kosovu sa dešavanjima u Izraelu, ističući da je Izrael najavio genocidnu kampanju protiv Palestinaca, ali da su NATO i EU ostali nemi na tu situaciju.

„Izrael je 2024. godine najavio da će započeti genocidnu kampanju protiv 1,6 miliona Palestinaca u Rafi. NATO i EU ćute. SAD kažu im da to urade do 10. marta. Vreme je da arapski svet istupi i zaustavi ovo ludilo. Vreme je da savremeni praktičari genocida u Izraelu krenu putem svojih fašističkih mentora u nacističkoj Nemačkoj“, napisao je Riter na Iksu.

Skot Riter

Ilustracija

 

 

Nije tajna da je teroristička grupa OVK nastala uz podršku zapadnih obaveštajnih službi. Teroristi su predstavljeni kao borci za slobodu, dok je Srbija optužena za lažni genocid, što je poslužilo kao izgovor za strašnu agresiju na našu zemlju.

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, za naš list kaže da nimalo ne treba sumnjati u izjave Ritera jer agenti CIA nemaju potrebu da lažu i izmišljaju, samo uvek o nekoj ovakvoj temi govore s veće vremenske distance.

- On je radeći u CIA bio zadužen za Balkan, tako da mu je u potpunosti poznato šta se događalo na teritoriji bivše Jugoslavije. Za naše službe ništa od onog što je rekao nije novost, mi smo to, naravno, znali. Oni su se još pre 1999. pripremali za rat, najpre su širili propagandu, sredili teren da na KiM dođu Holbruk, Olbrajtova... Agenti CIA imali su i kontakte sa Tačijem i drugim vođama terorističke organizacije, pao je dogovor da se napravi Račak, da se izmisli da Srbija sprovodi genocid, montirali su snimke o etničkom čišćenju Albanaca. Bez CIA nijedna albanska grupa ne bi uspela ni da se naoruža ni da učestvuje u sukobu sa srpskom policijom. Oblik te grupacije napravljen je u Njujorku - naveo je naš sagovornik.

 

Vođama terorista se sudi za zločin protiv čovečnosti

Četvorici bivših čelnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Selimiju trenutno se u Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu sudi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Optužnica ih tereti za: nezakonito hapšenje i pritvor, okrutno postupanje, mučenje i protivpravno ubijanje, kao i za progon, zatvaranje, mučenje, protivzakonito ubijanje, prisilni nestanak lica i druga nehumana dela. Sumnja se da su zločini počinjeni od marta 1998. do septembra 1999. godine na više lokacija na Kosovu, ali i u Kukešu i Čahanu u Albaniji.

 

Zurof: Na Kosovu nije bilo genocida

Direktor Centra „Simon Vizental“ iz Jerusalima Efraim Zurof izjavio je za Kosovo onlajn da na Kosovu nije bilo genocida i istakao da je očigledno da je san Kosova da se Srbi isele.

- Nisam ekspert po pitanju položaja Srba na Kosovu i jako mi je teško da dam neku ozbiljniju tvrdnju. Ali očigledno je da je san Kosova da se Srbi pomere, isele - kaže Zurof.

Zurof je ocenio da je važno što se o teškom položaju srpske zajednice razgovaralo u Savetu bezbednosti UN.

On je istakao da vlasti u Prištini nemaju argumentaciju za to da je protiv njihovog naroda počinjen zločin u rangu genocida.

- Važno je da Ujedinjene nacije budu svesne toga šta se dešava na Kosovu i diskriminacije koja se sprovodi nad Srbima na Kosovu. Ali nema osnova za tužbu za genocid. Nema genocida na Kosovu, barem ne do sada. I nadam se da se on nikada neće dogoditi - istakao je Zurof.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
ovk

Komentari (0)

Loading