ministarka
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Na prezentaciji Platforme za zbrinjavanje urgentnih stanja u Palati Srbija, obratila se ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić, uz prisustvo direktora zdravstvenih ustanova.

ministarka

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

- Mislim da se radi o jednom odličnom projektu i ovo je nastavak digitalizacije na kome Ministarstvo insistira u poslednjih godinu i po dana - započela je ministarka.

- Ne zbrinjavaju se sva hitna stanja samo u urgentnom centru, nego u zavisnosti od toga ko je dežuran, kao i na VMA, na Banjici i u bolnici Sveti Sava - rekla je ona. - Ova platforma, koja će zaživeti od ponedeljka, omogućava da u trenutku kada pacijent polazi ka nekoj ustanovi ili ka Urgentnom centru, kolege dobiju signal na službenom telefonu da moraju da priđu kompjuteru i da im stiže pacijent.

Ministarka otkriva da zdravstveni radnici mogu da vide sve podatke i analize koje su u prethodnom kliničko-bolničkom centru urađene, tako da dobijaju kompletnu sliku gde pacijent treba da se smesti i ide na odgovarajuće odeljenje ili operacionu salu. Dalje se nastavlja proces lečenja, kao da je pacijent od početka primljen u tu ustanovu - što da sada nije bilo tako. Smanjiće se broj papira i snimaka, i sve ide po automatizmu.

- Svi podaci o pacijentu će biti u novoj ustanovi, pa neće biti gubljenja vremena, omogućava se zaštita podataka pacijenata i olakšava rad medicinskim radnicima - zaključila je Danica Grujičić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading