EVROPSKI PARLAMANT NE SME NI DA ZUCNE! Zašto se ćuti o paklenoj Kurtijevoj odluci kojom je udario na Srbe na KiM?
Foto: EPA/EPA

Parlament EU rezolucijom je najavio moguću suspenziju fondova za Srbiju. EP poziva sve da smanje ili ukinu finansiranje vladi Srbije ako Srbija nije voljna da pokrene međunarodnu istragu o izbornim nepravilnostima. Radomir Lazović, jedan od kolovođa opozicije rekao je na ovu odliku da je on zadovoljan time - dakle zadovoljan je svime čime se urušava stabilnost Srbije.  

Potpuno je jansno da Đilasova opozicija u kontinuitetu mesecima radi na pokušajima destabilizacije Srbije, samo žele da sa vlasti skinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ne brinući koliko to šteti pravim interesima srpskog naroda.

Nigde u rezoluciji se ne pominje da Srbima na KiM nije dozvoljeno da glasaju!

U rezoluciji se nigde ne pominje da Srbima na KiM nije dozvoljeno da glasaju, da im je Kurti uskratio pravo glasanja. Naši građani nisu mogli da izađu na birališta u mestima u kojima žive... Dakle, u rezoluciji EP se nigde ne pominje da je Srbima na KiM bilo uskraćeno njihovo najosnovnije pravo, a izgleda da EU o tome ne sme ni da priča.

Premijerka Srbije Ana Brnabić više puta istakla o užasu koji preživljaju Srbi na Kosmetu, kao i odluci da EP to stavi pod tepih.

"Ni jednim slovom, ni jednom rečju to ne pominju u ovoj rezoluciji. Nećete naći to da je Aljbin Kurti zabranio Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju. Toga nema u ovoj rezoluciji EP. Nećete pominjati glasanje na severu Kosova. Da li vi mislite da je to irelevantna tema za EP? Ja mislim da je jedna od najvažnijih stvari kada govorimo o vladavini prava, međunarodnim principima, pravnim normama", rekla je sredu premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je danas istakla da je to bilo jedno brutalno poltronstvo prema Viole fon Kramon koja je dobro poznata građanima Srbije kao jedna od najvećih lobistkinja za tzv. nezavisno Kosovo i lažnog premijera u Prištini Aljbina Kurtija.

Srbi sa KiM bez obzira što je Aljbin Kurti zabranio da glasaju na Kosmetu, nisu bili obeshrabreni. Oni su se, kako je ranije Alo! izvestio, u velikom broju uputili na glasanje i prelazili značajnu razdaljinu samo da ispune svoju građansku dužnost

Podsetimo predsednik Srbije je i pre samih izbora javno upozorio da će Srbima "ponovo biti uskraćeno pravo da glasaju na Kosovu i Metohiji.

- Unapred znam da će Kurti reći da neće biti glasanja ni na severu ni na jugu - jasno je istako Vučić u novembru 2023. godine.

Vučić je kao što vidimo po ko zna koji put bio aposolutno u pravu i jasno najavio šta će da se dogodi.

O velike tri laž kojima su napunili rezoluciju EP možete pročitati OVDE

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Una

08.02.2024 19:08

Evropski parlament je talac Kurtijevim lobista.

Kristina

08.02.2024 19:14

Kurti je njihov poslušni kunić, koji igra kako Zapad svira.

Nataša

08.02.2024 19:40

Kurti radi sve što mu zapad dozvoljava.

Nataša

08.02.2024 19:41

Zapad je taj koji je dozvolio Kurtijevu samovolju.