teroristi napadaju spc
Foto: Printscreen/YouTube/ RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Ova odluka pogađa Srbe koji žive na KiM, kao i mnoge druge, uključujući Albance, Bošnjake, Gorance, Rome, odnosno sve one koji koriste dinare. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas u 13 časova javnosti i obavestiti građane o najvažnijim detaljima razgovora sa predstavnicima Kvinte i EU, povodom jednostranog poteza Prištine. Da podsetimo, Kvinta je ranije zatražila da Priština obustavi sprovođenje odluke o dinaru.

Pukovnik u penziji Veselin Šljivčanin na samom početku istakao je da je izuzetno neraspoložen i tužan dok sluša sve ovo.

veselin šljivančanin

YouTube/ Jutarnji Program TV Happy

 

 

-Nisam verovao da će Srbi biti odvojeni od svoje matice, da im neće dati da žive. Ako je neko činio sve dobro za Evropu u svet, to je radila Srbija. Naš predsednik je često govorio da koliko god pokušava da sačuva mir i stabilnost i da sačuva svoj narod, oni pokušavaju da naprave nešto što je zaista presedan u međunarodnim i pravnim odnosima. Od 1991. godine oni to rade, predvođeni SAD-om. Oni ruše i razaraju sve što im smeta. Tako su uništili Jugoslaviju. Nije njima bio cilj da unište Jugoslaviju, nego da unište srpski narod koji je vekovima živeo na ovom prostoru. Oni kažu da se protive tome, da nisu za to, traže da se jednostrani potezi ne povlače. Ko je glavni faktor u EU? Nemci i Francuzi! Nemački svi rukovodioci su oduvek pretili da će obrisati Srbe sa karte Evrope- rekao je Šljivančanin.

Mihajlo Janjić iz Centra za društvenu stabilnost smatra da moramo jasno definisati nove odluke Prištine.

mihajlo janić

YouTube/ novosadskatelevizija

 

 

-One imaju za cilj konačno istrebljenje srpskog naroda. Ove mere su moderan egzodus koji je primenila Priština. Pored agresivnih terorističkih napada, koriste se metode gde će se socijalno ugroziti naše stanovništvo. Što se tiče Zapada, mi smo uvek imale identične floskule. Neće Srbe zaštiti njihova floskula. Kosovo je nešto što je tetošila i odgajila Amerika, to je njihovo čedo. Njihove reakcije nikada Srbima nisu donele bezbednost. Pitanje kako će funkcionisati zdravstvo i prosveta, pitanje je kako će iz Srbije stizati socijalna pomoć. Setimo se taksi koje su kasnije povukli. One su ugrozile i srpsko i albansko stanovništvo na tim prostorima- rekao je Janjić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading