Aleksandar Šapić
Foto: Alo/Grad Beograd

On je tom prilikom rekao da Grad Beograd u obnovi gimnazije učestvuje sa 40 procenata, odnosno više od 94 miliona dinara, a Ministarstvo za javna ulaganja oko 141,6 miliona dinara. Grad će finansirati i opremanje škole sa oko 50 miliona dinara.

- U pitanju je velika rekonstrukcija jer je reč o velikom objektu. Ova škola ima svoju izuzetnu važnost i za Mladenovac i okolinu i ja očekujem da će to biti, u skladu sa ugovorom i dogovorima koji postoje, završeno do kraja sledeće kalendarske godine i da će više od 600 učenika moći da koristi ovu školu u punom kapacitetu – rekao je Šapić koji je dodao da radovi teku svojom dinamikom prema planu.

 

On je ponovio važnost ovog objekta i naglasio da je ova gimnazija osnovana 1950. godine.

Inače radovi na rekonstrukciji gimnazije obuhvataju zamenu fasadne stolarije i bravarije i termičku izolaciju fasadnih zidova, zamenu  krova, oluka i gromobranske instalacije, termička izolaciju splafona, saniranje svih zidova u prostorijama u objektu, molerske radove, lift, adaptaciju sanitarnih čvorova zamenu podnih obloga,  elektroenergetske kao i radove na  vodovodu  i kanalizaciji.

Kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, Šapić je rekao da očekuje da vrtić u naselju Bataševo bude završen tokom leta tekuće godine, a da sa radom počne od septembra.

- Još pre nekoliko meseci sam rekao da će za Grad Beograd vrtići biti jedan od prioriteta. Nadam se da će i privatni sektor početi malo više da ulaže, jer su nove mere koje je Grad pre nekoliko meseci uveo obezbedile stabilno finansiranje. U prigradskim opštinama privatni vrtići imaju zaista dobru priliku da se uklope u čitav sistem, naročito sada kada smo podigli iznos koji Grad obezbeđuje za svako dete na 33.000 dinara. Verujem da će to pomoći da povećamo kapacitete, jer, primera radi, Mladenovčanima je svejedno da li deca idu u privatni ili državni vrtić ako su uslovi jednako dobri, jer Grad sve to finansira. Akcenat svakako ostaje na školama i vrtićima, a naravno da će i opština Mladenovac dati svoj doprinos po ovom pitanju – istakao je Šapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading