Miodrag Majić
Foto: Alo/Printscreen
Miodrag Majić

Printscreen

 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kulture "ovakvi istupi, u kojima se, zarad proizvoljnog dnevnopolitičkog etiketiranja zloupotrebljava sećanje na najteže momente nacionalne i svetske istorije, predstavljaju najtežu uvredu ne samo za Srbiju i sve njene građane, već i za sve žrtve nacizma, porodice žrtava i njihove potomke, koji su osetili njihovu monstruoznost i podneli ogromne žrtve u borbi protiv ovog zla".

- Ovakva apsolutno neprimerena poređenja, koja dolaze pri tome od nosioca sudijske funkcije, ne mogu imati nikakvo opravdanje i prevazilaze okvire političkog neslaganja. Na žalost, ispunjavanje javnog prostora takvim stavovima, pa čak i opsceno vređanje žrtava nije jedina šteta koja se ovakvim ispadima nanosi našem društvu - poručuju iz Ministarstva kulture.

U nastavku saopštenja piše da "takvi incidenti, ukoliko se ćutke tolerišu, istovremeno vode i ka tome da zloupotreba ogromne ljudske patnje postane dopuštena kao instrument u političkom nastupanju.

- Drugim rečima, vode opštoj bezosećajnosti, apatiji i normalnosti nasilja.Ne ulazeći u dalje razlaganje svega što je u ovom slučaju neprihvatljivo, nasuprot takvim provokacijama upućenim čitavom našem društvu, nastavićemo da uporno i posvećeno negujemo kulturu sećanja na žrtve i kulturu dijaloga - navodi se na kraju saopštenja Ministarstva kulture.

Podsetimo, Alo! je juče pisao da sudija Majić poredi vlast Aleksandra Vučića sa holokaustom i "Olujom".

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slaven

23.01.2024 18:01

Sta on je "Sudija" dajte molim vas.Odakle je ovaj covek?