Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Video Plus

U Skoplju je održan susret "Zapadni Balkan i EU" i sastanak lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan, čiji je domaćin makedonski premijer Dmitar Kovačevski.

- Ovde uvek bude i ponekih neprijatih detalja, ali ne želim o tome. Sinoć smo imali važan sastanak sa ljudima iz Otvorenog Balkana. U 14 sati se potpisuje. Od 1. marta bi konačno trebalo da stupi na snagu potpuno slobodno tržište rada, Srbija, Albanija i Severna Makedonija. To za nas mnogo znači, pravljenje tržište sa radnom snagom od oko 11 miliona stanovnika.

- Ići će i protokol o identifikacionim brojevima. Tako ćemo olakšati komunijakciju i između građana i kompanija. 

- Sinoć smo imali suret i sa Džimom O Brajanom, pa večeru na kojem su prisustvovali svi. Bio je i Kurti, i Rama, i Albanci iz Severne Makedonije, Kovačevski. Bilo je veoma važno to što smo razgovarali i sa Kopmanom i sa O Brajanom. Važno je to što formiramo zajedničko tržište, jer će to podići naše kapacitete za naše planove sa kojima smo izašli pre dva dana.

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

 

- Likvidniji smo mnogih zemaja EU koje su i veće od nas. Nemamo potrebe za novim zaduživanjem, a nivo javnog duga je veoma kontrolisan, nešto niše od 52% u odnosu na BDP.

- Ako mi uspemo da do aprila usvojima legislativu, što znači bilo bi dobro da se vlada forimira do 15. marta... Da u Evropi oni mogu da donesu određene odluke, tako bi prve manje sume novca mogle da budu raspoređene već u maju ili početkom juna.

- Za nas su važne zelene trake za naše kamione. Strahovito bismo smanjili troškove sa EU ako bismo ih imali. To je važnije od 100 miliona EU. Onda smo mi ti koji možemo da zarađujemo svoj novac, i to mnogo veći.

- Dobro je da je jedina tema bila ekonomija. 

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

 

- Ponovo dolazim 27. u Severnu Makedoniju na Svetosavsku akademiju.

Vučić je rekao da je O Brajan dao apsolutnu podršku Otvorenom Balkanu.

- Ponosan sam što je to naša zajednička inicijativa. Korist za Srbiju je ogromna, i za Albaniju i za Severnu Makedoniju. Srećan sam što smo tako nešto mogli da uradimo. 

Vučić je na pitanje o sudaranju Otvorenog Balkana i Berlinskog procesa rekao da je nekima smetalo što nisu mogli da drže kormilo.

- Mi smo sami vlasnici Otvorenog Balkana. Mi sada imamo sve rešeno sa Albanijom i S. Makedonijom. To je pitanje pragmatičnog pristupa, koje probleme rešavate za građane.

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

 

- Što se tiče Skupštine, ja se nadam da će Vlada biti formiana do 15. marta, a rok je mnogo duži.

Vučić je prokomentarisao i da Srbija ne može da se odrekne subvencija za investitore do 2026. godine, po zahtevima Brisela, jer nije zagarantovano da ćemo ući u EU ni do 2027. godine. 

- To je trka, i mi toga da se odreknemo ne možemo. Ima tu i njihove borbe sa Kinezima.

Nemamo problem sa Albanijom

Vučić je na pitanje Alo! rekao da nema problem sa Albanijom i da će se često viđati sa Ramom.

- Što se Amerikanaca tiče mislim da imaju veliki uticaj na evropsku politiku, i to niko ne krije. Ovo što sam čuo u Davosu o Makrona su njegovi stavovi i oko veštačke inteligencije i oko energije, da bi Evropa mogla da ima mali otklon od SAD. Nesumnjih je njihov uticaj na Evropu.

 

.

 

Obraćanje Vučića na panel diskusiji


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skoplju, na skupu "Zapadni Balkan i EU" da je jako važno da region bude povezan, da funkcionisanje tzv. zelenih traka na prelazima ima najveći značaj za ZB, i poručio da će kada je reč o zajedničkom regionalnom  Srbija će biti otvorena za sve ideje i spremna da ih realizuje.

"Za nas su važnije zelene trake od jedinstvene evropske platne zone (Single European Payment Area), što je takođe važno. Ne zanemarujem niti potcenjujem značaj SEPA, ali su za nas zelene trake od najveće važnosti. To će biti od velike koristi u stvaranju boljeg poslovnog okruženja za sve nas, za naše ljude ali i za sve ostale koji bi želeli da ulažu u ovaj region", rekao je Vučić na sastanku o evrposkom Planu rasta za ZB.

Izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića iz Skoplja

Video Plus

 

 

Kada je reč o zajedničkom regionalnom tržištu, Vučić je istakao da će Srbija biti potpuno otvorena za sve ideje i spremna da ih realizuje.

"Imam veliku molbu za sve vas iz regionalnih organizacija i iz Evropske unije da nam pomognete u nekim pitanjima, jer ćemo morati da rešimo neke teške probleme sa kojima ćemo se suočiti. Moramo da se uskladimo kada je reč o ekonomskim merama, politici subvencija i svemu ostalom, pre nego što uđemo u EU", rekao je predsednik Srbije.

Izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića iz Skoplja

Video Plus

 

 

Što znači, kako je dodao, da "ako postoje neke mere koje su države ili entiteti već preduzeli, recimo, ako želimo da podstaknemo kompanije koje ulažu u Srbiju, ne možemo se obavezati da će ta podrška stati pre 2025. ili 2026. jer ne znamo da li ćemo biti deo Evropske unije ili već znamo da nećemo biti deo EU", rekao je Vučić.

Naglasio je da u godinama ne možemo sebi da pucamo u nogu kada je o tome reč i da su to pitanja koja ćemo morati da rešimo.

Provokacije Kurtija

Lažni premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti provocirao je tokom svog govora na panelu rekavši da u cilju ekonomske integracije regiona i zbližavanja građana moraju zaustaviti bezbednosne pretnje.

Izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića iz Skoplja

Video Plus

 

 

- Dublja integracija i povećan promet robe i ljudi zahtevaju međusobno poverenje i normalne odnose naših zemalja, institucija i ljudi. To se ne može desiti ako se slobode prometa robe koriste za kretanje oružja i municije ili za sponzorisanje terorističkih napada - rekao je Kurti rekavši da je normalizacija odnosa na osnovu međusobnog priznavanja ključna.

Rama: Znam da smo mi loši momci

Albanski premijer Edi Rama rekao je da ono što zemlje koje čekaju pristup EU dobijaju od Brisela, u odnosu na punopravne članice, samo "kikiriki".

Izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića iz Skoplja

Video Plus

 

 

- Znam da smo za vas svi mi loši momci u ovom delu sveta, ali ipak. Zemlje članice dobijaju 400 evra po stanovniku od EU, mi koji čekamo dobijamo 123. To je ništa. Stvara se ogromna razlika.

- Bili bismo daleko bolji deo sveta da smo ozbiljnije radili, od kada je Berlinski proces počeo. Ali Berlinski proces je nešto što se održava jednom godišnje. Zato smo i otvorili Otvoreni Balkan, jer je on tu za dnevnu politiku. Mi pokušavamo da proguramo agendu koje je deo ovog plana o jednom tržištu. To je to. I dok moramo da čekamo da nas EU primi, pustite nas da se mi razvijamo.

Izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića iz Skoplja

Video Plus

 

 

- Bivši premijer Crne Gore mi je rekao ne možemo u Otvoreni Balkan jer ćemo u 2022. godini ući u EU. Ja sam rekao onda ćemo mi da napustimo sve i da se priključimo Crnoj Gori. Sada je 2024. a Crna Gora još nije u EU.

Rama je prokomentarisao i hranu u Severnoj Makedoniji.

- Izvini Dimitri, ali što se tiče hrane niste najbolji u regionu - rekao je Rama i izazvao smeh u sali.

Vučić: Važan sastanak za ceo region

Predsednik Vučić oglasio se iz Skoplja na svom zvaničnom Instagram profilu.

 

 

"Današnji sastanak je važan za napredak celog regiona. Razgovarali smo sa američkim i evropskim predstavnicima o Planu rasta i o zajedničkom evropskom tržištu", napisao je predsednik Srbije na svom zvaničnom Instaram profilu. 

Panel diskusija

Regionalni lider i predstavnici SAD i EU započeli su panel diskusiju.

Vučić i O Brajan na samitu u Skoplju

Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

 

 

O Brajan pozdravio otvaranje skupa

Glavni izaslanik SAD za Evropu i Evroaziju Džejms O Brajan stigao je na skup i pozdravio otvaranje skupa.

Izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića iz Skoplja

Video Plus

 

 

Gert Jan Kopman iz EK na skupu

Gert Jan Kopman, generalni direktor Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju obratio se novinarima.  Spajić na susretu

Samit u Skoplju

Alo

 

 

Spajić stigao na skup

Premijer Crne Gore Milojko Spajić takođe je stigao na skup i kratko se obratio. 

Samit u Skoplju

Alo

 

 

Obraćanje Vučića

Izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića iz Skoplja

Video Plus

 

 

- Sastanci koje smo imali sinoć važni su za čitav region, razgrazovarali smo o dve važne stvari - učešće u zajedničkom evropskom tržištu i zelene linije za naše kamione da mogu slobodno da prolaze preko granice EU, da snažimo našu trgovinu i našu industriju.

- Potpisaćemo dva protokola, o slobodnom pristupu radne snage u Tirani, Skoplju i Beogradu. Drugi deo se tiče plana rasta EU. Koje su to reforme koje moramo da preduzmemo, da bismo dobili taj novac.

- Po prvi put se govori samo o ekonomiji a ne o političkim pitanjima oko kojih se veoma razilazimo.

Obratio se Rama

Albanski premijer Edi Rama takođe se kratko obratio nakon stizanja na skup. Istakao je koliko je važna međusobna saradnja zemalja Zapadnog Balkana. 

Izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića iz Skoplja

Video Plus

 

 

Kovačevski otvorio skup

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski otvorio je kratkim obraćanjem skup.

Albanski premijer Edi Rama stigao je rano jutros u Skoplje.

Sastanci o Zapadnom Balkanu

Prvo će se održati panel diskusija lidera, kojoj će osim Kovačevskog, prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Crne Gore Milojko Spajić, premijer Albanije Edi Rama, premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, dok će se putem video poruke obratiti predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

 

 

Sastanku će prisustvovati i generalni direktor Direktorata EK za susedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman i pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajan.

Panel diskusija počeće u 9.40 sati.

Potom je u 11 sati, predviđen plenarni sastanak lidera sa predstavnicima međunarodnih organizacija.

Na skupu o Planu rasta za Zapadni Balkan učestvovaće i predstavnici Saveta za regionalnu saradnju, CEFTA-e i Investicionog foruma komora Zapadnog Balkana, USAID-a, kao i nekih međunarodnih finansijskih institucija.

Evropska komisija je u novembru prošle godine predstavila novi Plan rasta za Zapadni Balkan, koji uključuje šest milijardi evra bespovratne pomoći i kredita za ubrzanje socijalnog i ekonomskog približavanja Evropskoj Uniji.

Kako je najavljeno, u 12.15 biće održana pres konferencija lidera Zapadnog Balkana.

Za praćenje događaja akreditovalo se 100 medijskih ekipa iz celog regiona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (100)

Loading
raka

22.01.2024 09:08

Srbija je na svom ubrzanom putu razvoja, nikome ne smeta naprotiv uvek je spremna da pomogne drugim zemljama.

tika

22.01.2024 09:09

Jedan od zajedničkih imenitelja ovog Samita su i Evropske integracije Zapadnog Balkana, a Srbija čini sve da postane i formalno član te velike evropske porodice.

mika

22.01.2024 09:10

Stabilan region, pružena ruka prijateljstva, neprekidno zalaganje za mir i stabilnost usled komplikovanih odnosa, to je politika koju naš predsednik vodi.

žika

22.01.2024 09:11

Današnji Samit je prilika da se još jednom pošalju poruke mira,stabilnosti i napretka regiona za koji se Srbija zalaže.

žile

22.01.2024 09:12

Želimo da radimo,napreduje i razvijamo dobre odnose sa našim komšijama!!!

žare

22.01.2024 09:13

Srbija na celu sa Vucicem vodi odgovornu i posvecenu politiku. Tezi razvoju odnosa na svim poljima sa susednim zemljama.

Zarko

22.01.2024 09:27

@Katja - Vucic uvek donese dobre vesti gde god da ode.

Slavka

22.01.2024 09:14

Samit, na kojem učestvuju lideri Zapadnog Balkana će raspravlja ti o Planu rasta koji uključuje 6 milijardi evra bespovratne pomoći i kredita za ubrzanje socijalne i ekonomske pomoći za približavanje EU. Svaka čast.

mile

22.01.2024 09:14

Srbija je uvek otvorena za saradnju sa onim zemljama koje to zele uz medjusobno postovanje i razumevanje.

Zarko

22.01.2024 09:29

@Katja - Svaki od ovih sastanaka koje je Vucic do sada imao su vazni za Srbiju.

Duška

22.01.2024 09:14

Saradnja sa drugim zemljama sveta se nastavlja. Još bolje i jače.

Zarko

22.01.2024 09:34

@Duška - Nama i jeste cilj da imamo dobre odnose sa drugim zemljama tj drzavama

Ena

22.01.2024 09:15

Biće ovo jako važan sastanak za uspostavljanje još bolje regionalne saradnje i brži ekonomski rast celog regiona.

mare

22.01.2024 09:15

Србија је са Вучићем постала земља отворена за сарадњу, размену искустава и земља која напредује у сваком смислу.

Maja

22.01.2024 09:15

Ovo je jako važan sastanak za uspostavljanje još bolje saradnje i brži ekonomski rast Srbije.

Una

22.01.2024 09:15

Bitno je da se dogovori i pregovori dobro zavse za dobrobit Srbije.

Zarko

22.01.2024 09:36

@Una - Verujem da ce se dogovori i pregovori zavrsiti uspesno za Srbiju.

ivan

22.01.2024 09:16

Vučićeva politika je politika otvorenih vrata za sve. Naš predsednik je uvek nastojao da sa svima ima dobre odnose i ekonomsku saradnju,otuda i ideja za OTVORENI BALKAN.

Snežana

22.01.2024 09:16

Očekujemo veoma dobre rezultate današnjeg samita lidera.

Zarko

22.01.2024 09:28

@Snežana - Nema razloga da ne bude dobrih vesti posle ovih sastanaka.

Tara

22.01.2024 09:17

Verujem u Vucica i njegove pregovore kako bi nasoj zemlji bilo dobro.

Beba

22.01.2024 09:17

Ruka prijateljstva Srbije svima je pruzena,ali borba za jos bolje sutra ne posustaje

igor

22.01.2024 09:17

Ovaj sastanak lidera bitan je za unapređenje regionalne saradnje i rešavanje važnih pitanja koja se odnose na budućnost Zapadnog Balkana.

Snezana

22.01.2024 09:18

Samit koji se odrzava danas je prilika za razmenu misljenja i iskustava.

dada

22.01.2024 09:18

Važno je da kroz saradnju države Balkana jačaju svoje ekonomije

Branislava

22.01.2024 09:18

Srbija je uz svog Vučića. I nadamo se današnjem dobrom sastanku.

Jana

22.01.2024 09:18

Plan je jako bitan i Vucic ce izdejstvovati samo uspeh za Srbiji.

kole

22.01.2024 09:19

Učešće predsednika Vučića na ovom sastanku dokazuje posvećenost Srbije unapređenju regionalnih odnosa i saradnje zemalja Zapadnog Balkana.

dada

22.01.2024 09:19

SAstanak u Severnoj Makedoniji treba da ojača saradnju u regionu a preduslov za to jeste da EU obuzda Kurtija da prestane da šikanira SRbe

teta

22.01.2024 09:20

I danas u Makedoniji Vučić nastavlja borbu za sanžniji razvoj srpske ekonomije kroz saradnju sa državama regiona

Nora

22.01.2024 09:20

Vučić se svakim danom bori za Srbiju. Da napredujemo, razvijamo se i rastemo u svim mogućim oblicima.

kale

22.01.2024 09:21

Ovaj samit otvara vrata za održivi razvoj i ekonomsku stabilnost u regionu što je od suštinskog značaja za Srbiju.

kale

22.01.2024 09:21

Ovaj samit otvara vrata za održivi razvoj i ekonomsku stabilnost u regionu što je od suštinskog značaja za Srbiju.

aca

22.01.2024 09:22

Vucic vodi odgovornu politiku i Srbija ostaje pouzdan partner svim susednim zemljama.Međusobno poštovanje i razumevanje su glavni faktori dobre saradnje.

Marika

22.01.2024 09:22

Srbija ide ubrzano u bolju I lepšu budućnost

gaga

22.01.2024 09:22

Svima u regionu donosi medjusobna saradnja veliku korist i benefite

Rasa

22.01.2024 09:23

Predsednik ce svoju zemlju i njene interese zastupati najbolje!

Zarko

22.01.2024 09:37

@Rasa - Vucic uvek gde god da ode zastupa interese Srbije na najbolji nacin

ace

22.01.2024 09:23

Učešće Srbije na sastanku lidera u Skoplju doprinosi prosperitetu i napretku cele Evrope.

Maki

22.01.2024 09:23

Samit u Severnoj Mkedoniji je od velikog značaja za ceo Zapadni Balka.

šiki

22.01.2024 09:24

Evropski put Srbije je ono za šta se Vučić zalaže. I današnji Samit biće prilika da se o tome razgovara, kao jednoj od centralnih tema.

Lora

22.01.2024 09:24

Planovi za budućnost su odlični. Kroz njih ćemo da rastemo i razvijamo se još više.

jwajs

22.01.2024 09:24

Ovaj samit trebna da da odgovor na pitanje da li možemo da shvatimo u regionu da samo sami sebi medjusobnom saradnjom najviše možemo da pomognemo

šale

22.01.2024 09:24

Ovaj skup postavlja temelje za jaču regionalnu ekonomsku integraciju, što će Srbiji doneti koristi.

saša

22.01.2024 09:25

Samit je prilika za razmatranje sveobuhvatnih političkih, ekonomskih i socijalnih reformi koje će koristiti svima u regionu.

hajdi

22.01.2024 09:25

Mir i saradnja donosi ovom regionu boljitak. Zajedno možemo bolji život svojim gradjanima da obezbedimoo

Maja

22.01.2024 09:25

Velike pare su igri. Sa ovim novcem može da se pomogne u rešavanju problema zemalja zapadnog Balkana

Martina

22.01.2024 09:26

Sa našim komšijama imamo odličnu saradnju i tako želimo da nastavimo.

Maja

22.01.2024 09:26

Žemlje zapadnog Balkana imaju potencijal da se razvijaju.

laza

22.01.2024 09:26

Ovo je jako važan Samit za našu zemlju.Zajedničkim zalaganjem moguće je postići svaki dogovor i saradnju.

Ivana

22.01.2024 09:27

Od svih država zapadnog Balkana Srbija se najbrže razvija.

Ana

22.01.2024 09:27

Predsednik je uvek bio za saradnju sa drugim zemljama, a sve u cilju unapređenja Srbije.

Jelisaveta

22.01.2024 09:27

Panel diskusija lidera ce okupiti brojne zvanicnike.

lola

22.01.2024 09:27

Hvala domaćina na srdačnom dočeku. Nadamo se dobroj saradnji u cilju zajedničkog razvoja.Vucic se uvek trudi da ostvari regionalnu saradnju!!!

Maja

22.01.2024 09:28

Samo je važno da države Balkana shvate koliko je važna međusobna saradnja.

Mara

22.01.2024 09:28

Srbija je zainteresovana za saradnju sa državama Zapadnog Balkana i to nikada nije krila

Nena

22.01.2024 09:28

Srbija je na svom putu najvećeg uspeha do sad. Krupnim koracima idemo napred u još bolju budućnost.

lale

22.01.2024 09:29

Pravi predsednik koji predstavlja i brani interese Srbije.Ovaj samit je doba prilika za razmenu ideja i rešenja za zajedničke izazove koje region deli.

deee

22.01.2024 09:29

Slobodna trgovina i uklanjanje barijera za trgovinu mora da bude prioritet za sve lidere regiona

ffaaa

22.01.2024 09:29

Lideri regiona moraju da učine sve da kroz saradnju izgradjuju svoje zemlje i pruže bolje uslove za život i rad gradjana

Maja

22.01.2024 09:30

Današnji sastanci na kojima prisustvuje Vučić su važni za napredak I razvoj celog regiona.

Klara

22.01.2024 09:30

Današnjim samitom šaljemo poruku mira, stabilnosti i velikog prijateljstva.

nena

22.01.2024 09:30

Važno je da se u regionu uklone sve barijere za saradnju

Julija

22.01.2024 09:30

Nastavice se saradnja sa drugim zemljama.

Zarko

22.01.2024 09:39

@Julija - Nama to i jeste cilj da nastavimo da saradjujemo sa svim drzavama zapadnog balkana

fafa

22.01.2024 09:31

Zemlje regiona da prate Srbiju i da zajednički kroz saradnju zajednički napredujemo

Sara

22.01.2024 09:33

Planovi za budućnost su i više nego odlični. Verujemo isto tako da će današnji samit da prodje u najboljem redu.

Aca

22.01.2024 09:33

Predsednik uvek ima neki dobar plan u glavi koji će nam pomoći da nastavimo sa razvojem.

Ana

22.01.2024 09:35

Ovaj samit je dobra prilika da se naša zemlja predstavi kao ozbiljna i da ostali vide u nama poželjne partnere za dalju saradnju.

Veki

22.01.2024 09:36

U svaki sastanak koji Vučić vodi verujem najviše. Jer od prvog dana pokazuje svoju brigu, ljubav i borbu za našu zemlju.

Aki

22.01.2024 09:36

Srbija je uvek spremna za saradnju sa drugim zemljama. Na ovom samitu se to može videti, kao i na svakom prethodnom.

Radmila

22.01.2024 09:37

Mislim da su iz Koplja poslate jako dobre poruke i odlično je što je predsednik Vučić bio važan faktor na sastanku.

Dragiša

22.01.2024 09:37

Svaka čast za predsednika Vučića koji ne staje, jednostavno bori se svim silama za našu Srbiju.

Helena

22.01.2024 09:37

Verujemo u dobar sastanak i odlične vesti.

Maja

22.01.2024 09:38

Saradnja sa svim zemljama Zapadnog Balkana je od velike važnosti za dalji razvoj naše ekonomije.

Jelen

22.01.2024 09:38

Predsednik Vučić uvek se zalaže za ekonomski napredak koji je u interesu celog regiona.

Sara

22.01.2024 09:38

Na ovom samitu učestvuju lideri zemalja sa kojima želimo da uspostavimo dobar odnos i saradnju.

Lazar

22.01.2024 09:39

Sa sastanka na sastanak, predsednik Vučić neumorno radi za Srbiju.

Miona

22.01.2024 09:39

Uvek smo spremni za saradnju, za dobre odnose i razmenu iskustava.

Miloš

22.01.2024 09:39

Srbija je glavni faktor stabilnosti Zapadnog Balkana i EU to jako dobro zna.

Iva

22.01.2024 09:39

Naš predsednik želi da svima pruži ruku i da sa svima bude u prijateljskim odnosima.

Lenka

22.01.2024 09:40

Srbija želi da napreduje, da se razvija i da ide na bolje. A sa Vučićem to imamo.

Ilija

22.01.2024 09:40

Ovo je još jedan dokaz, da je Srbija posvećena saradnji i prosperitetu celog regiona.

Jana

22.01.2024 09:40

Stabilan region je ono čemu težimo i mir u našoj zemlji. Te dve stvari moraju da se ostvare zajedničkim radom svih nas.

Jasmina

22.01.2024 09:41

Jako je dobro što Aleksandar Vučić nastavlja da insistira na saradnji sa Evropskom Unijom.

Maša

22.01.2024 09:41

Ovo je veoma bitan i značajan sastanak za ceo region, a ne samo za našu zemlju.

Oljica

22.01.2024 09:41

Uvek smo spremni svima da pomognemo da sa svima saradjujemo i imamo odlične odnose.

Hana

22.01.2024 09:42

Veliki novac je uključen u Plan rasta koji će nam pomoći u daljem razvoju i stabilnosti.

Hana

22.01.2024 09:42

Kao i svuda do sada, predsednik Vučić nas predstavlja u najboljem svetlu.

Zara

22.01.2024 09:43

Vučićeva politika je najbolja na svetu, rezultati sve pokazuju.

Gaga

22.01.2024 09:43

Na čelu sa Vučićem Srbija je zemlja koja želi da sarađuje sa drugima i istovremeno napreduje.

Una

22.01.2024 09:43

Napor predsednika Vučića da unapredi interese Srbije je izuzetan.

Lazar

22.01.2024 09:45

U njegovoj neumornoj posvećenosti, predsednik Vučić donosi pozitivne promene za dalji razvoj Srbije.

Goga

22.01.2024 09:45

Ovakav sastanak nam pptvrđuje da je predsednik Srbije priznat među zemljama Zapadnog Balkana i da su i oni otvoreni za saradnju.

Stefan

22.01.2024 09:46

Vučić radi maksimalno, a cilj je uspešna Srbija koja želi maksimalno da napreduje

Srecko

22.01.2024 12:06

Mene samo interesu je zasto Srbija ne finansira proteste u Nemackoj?Kad mogu svuda da se mesaju mozemo i mi da pomognemo u protestima.