andreas šider
Foto: Printscreen/Printscreen/ Kosovo online/YT

On je, povodom jučerašnje debate u Evropskom parlamentu, na kojoj je Šider ponovio svoje tvrdnje o nepravilnostima tokom izbora u Srbiji, rekao da je on neko ko je simbol za korupciju u Austriji i ko bi sada da govori Srbiji da li je demokratska zemlja i "da nas uči kako se organizuju izbori".

Vesić je za Informer TV istakao da su upravo Šider i njegova supruga u centru jedne od najvećih korupcionaških afera u Austriji, o čemu pišu mediji u toj zemlji.

- Njegova supruga je 2017. godine podnela ostavku na funkciju gradske sekretarke u Beču zbog nameštanja tendera za kupovinu Simensove opreme za bolnicu u Beču. Sud u Beču je poništio 2022. godine sve ugovore koje je ona potpisala, a ona je, istog časa posle ostavke - dobila posao u Simensu - rekao je Vesić.

Goran Vesić

Foto: ALO! / Aleksandar Nalbantjan

 

On je podsetio da je u Srbiji zabranjeno da se određeni broj godina posle vršenja javne funkcije neko zaposli u kompaniji sa kojom je sarađivao kao funkcioner, i ukazao na to da u "Austriji to može".

- Sada smo u situaciji da takve osobe misle da mogu da nam drže lekcije. Šider je poznat i po promociji Aljbina Kurtija i zalaganju da Srbija bude optužena za genocid u Srebrenici. I sada je takva osoba 'heroj' tajkunskih medija. Šta god da ste, našoj opoziciji ste dobri ako ste protiv Vučića - konstatovao je ministar.

Poručio je i da je Srbija odgovorna država slobodnih građana, koja može sama da rešava svoje unutrašnje probleme, kroz dijalog.

- A, ne da nam učesnik korupcionaške afere koji se sa suprugom nalazi pod međunarodnom istragom, priča kakva smo mi zemlja. Neka reši prvo problem u svom dvorištu. Izgleda da se nada da će mu to što glasno napada Srbiju pomoći da se zataška međunarodna istraga protiv njega i njegove supruge, ali i to govori kakva je politika naše opozicije, od zluopotrebe nesreća do toga da neko ko je simbol za korupciju u Austriji drži lekcije Srbiji - rekao je Vesić.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Kasnite? Skinuti ste sa dnevnog reda 😄 Celu emisiju “Zakuvavanje” sa Markom Kešeljom pogledajte na našem YouTube kanalu u 20h ▶️ #alo #alodnevnenovine #markokeselj #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading