Zauvavanje Marko Kešelj
Foto: Alo/Alo!

- Sa 18 godina sam otišao u Španiju i, naravno, nisam imao apsolutno nikakvo znanje o kuvanju. Pozovem majku i kažem da bih da napravim pastu sa četiri vrste sira. Onu kako je ona meni pravila. Ona mi objasni da se prvo obare špagete. Da treba u malo ulja staviti brašno i onda se u tome tope sirevi. I tako se pravi taj preliv. I ja sam sačekao da ulje proključa, ne samo da se zagreje, nego je ulje proključalo i kad sam ono brašno stavio u proključalo ulje, to je bila dimčina. Mislim da su komšije u toj zgradi u kojoj sam živeo htele vatrogasce da zovu - ispričao je bivši košarkaški as.

To ga, kako kaže, nije sprečilo da nastavi s kuvanjem, te je nastavio da meša brašno, dodaje sireve, uveren da je to pravi recept za omiljeno jelo. I da je dim obavezan deo procesa. Na kraju, nije mu ostalo ništa drugo nego da prione na ozbiljno ribanje sudova a da ručak ipak potraži u obližnjem restoranu.

Marko Kešelj

Alo

 

Ovaj neuspeh ga nije obeshrabrio, naprotiv. U našoj emisiji je zasukao rukave i pripremio projice.

Kako je ovaj proces tekao, da li je priprema zapela kod razbijanja jaja i šta im je na kraju nedostajalo, saznaćete u našoj emisiji „Zakuvavanje“, koja se emituje svake srede u 20 sati.

Skinut s dnevnog reda

Kešelj je ispričao anegdotu s jednog sastanka u Vladi na kojem se ministar Nikola Selaković našalio na njegov račun. Naime, Kešelj je na sednicu Odbora kasnio nekoliko minuta zbog gužve u saobraćaju. Žurno je ušao u salu, gde ga je, Selaković koji je vodio sednicu dočekao rečima:

- Kolega, vaše tačke smo skinuli s dnevnog reda.

Kešelj kaže da je u trenutku pomislio da je to istina, te da nije znao šta da radi. Ministar se na to nasmejao, te je i našem gostu laknulo što mu tačke nisu skinute s dnevnog reda.

Premijerne projice

  • 3 jaja
  • 1 čaša kiselog mleka (200 ml)
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 šoljice kukuruznog brašna
  • 3 šoljice običnog brašna
  • 1 šoljica ulja
  • so

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading