Pomen Oliveru Ivanoviću
Foto: Tanjug/Tanjug

- Od samog početka se koristi ova tragedija za lične interese i politička prepucavanja. Danas je dan za tugu. Ako budu protestovali na današnji dan, oni pokazuju potpuno nepoštovanje prema Oliveru. Oliverovim stradanjem smo svi mnogo izgubili. Bilo je teških trnutaka u poslednjih 6 godina. Ja imam razlog za život i za borbu, a to je moj Bogdan - rekla je ona i dodala: 

- Koliko se ta istraga u Prištini prolongirala, ali sam sigurna da ćemo zbog istine jednog dana doći i verujem da ćemo imati imena ubica, ali i nalogodavaca - istakla je ona. 

U Hramu Svetog Save u Beogradu jutros je održan pomen povodom šest godina od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija i pravda", a pomenu su prisustvovali i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Najpre su sveštenici u Hramu održali pomen, a zatim su članovi uže Ivanovićeve porodice, premijerka Brnabić i ministar Vučević paljenjem sveća odali počast i time obeležili šest godina od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Pomenu je, pored Ivanovićeve udovice Milene Popović, Oliverovog sina, prijatelja i brojne rodbine, prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa, u ranim jutarnjim satima 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice. Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading