Vasilije Papović
Foto: Alo/Foto: Alo! / Ognjen Radošević

Da li biste iz perspektive beogradske intelektualne učmalosti začinjene hedonizmom svake vrste mogli zamisliti sebe ili svoju decu u takvom okruženju, o vi sveznajući uposlenici Junajted medije? Vi svemoćne sudije svima koji se drznu da u vašu svakodnevicu začinjenu skupim beogradskim restoranima i brigom za ugrožene ptičje vrste na Madagaskaru pomenu reč Kosovo? Eto, jedna devojčica koja je u getu naučila da svira klavir i peva o Kosovu u srpskoj narodnoj nošnji iz Prizrena usudila se da naruši vaš duševni mir. Da vas podseti da postoji i ona i hiljade njenih vršnjaka koji žive tamo dole i ne odriču se ni svog naroda ni svoje vere. I ne ugrožavaju i ne mrze nikog. Samo žele da opstanu tamo gde su im živeli i žive i očevi i dedovi i pradedovi.

Šta je problem s Pavlinom u očima beogradske urbane elite? Čime je ona tako mala zaslužila popreke poglede u Beogradu? Njenom, našem, kosmopolitskom... Da li se to neko uplašio da će na srpskim opančićima ona tako mala doneti kosovsko blato u prestonicu? Blato nevesele svakodnevice Srba s Kosova i Metohije koje se nikako ne uklapa s njihovim markiranim odelima i tompusima. Njihova obuća spremna je isključivo za golf terene širom sveta po kojima ordinira njihov šef Dragan Šolak. Ali, tamo uspeva neko otmeno svetsko blato, a ne ovo naše obično, seljačko, srpsko. To je svet po njihovoj meri u kome nema mesta za malu Pavlinu.

I ko je ona da svojim prisustvom narušava duhovni balans jednoj Vanji i jednom Željku, novinarima ovdašnje televizije N1 namenjene objektivnom i nepristrasnom informisanju elite. Borcima za istinu već uveliko frustriranim činjenicom da narod u Srbiji ne razume baš najbolje vrednosti za koje se oni zalažu. I da ih nikad neće razumeti zato što zna da je (figurativno) blato sa Pavlininih opančića čistije od obraza svih tih samoproglašenih intelektualaca fićfirića. Sva njihova duhovna ispraznost i beda tu dolazi do izražaja. I otud i njihov strah od male Pavline.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal SPEKTAKL POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE Sinhronizovani vatromet u gradovima Srpske i u Beogradu! 🎆 #alo #alodnevnenovine #republikasrpska #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Бранка

16.01.2024 12:33

Браво, одличан текст!