Tajni agent
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Postupajući po nalogu VJT u Jagodini, u nastavku istrage i prikupljanju dodatnih materijalnih dokaza protiv D. R., koji je osumnjičen da je u Srbiji špijunirao za obaveštajnu službu Albanije ŠIŠ, pripadnici BIA su u blizini sela Karadak, kod Raške, pronašli kameru i solarni panel kojima se kamera napajala, kao i SD karticu.

Pomenutom kamerom, osumnjičeni D. R. je snimao kretanje srpskih snaga bezbednosti, pre svega jedinica Vojske Srbije. Podsetimo, pripadnici BIA su otkrili i razbili još jednu špijunsku mrežu na teritoriji naše zemlje.

Uhapšen je državljanin Srbije D. R., koji je inače rođen u Sarajevu i IT je stručnjak, zbog sumnje da je počinio krivično delo špijunaže. D. R. je sa mrežom svojih saradnika od 2022. godine za Državnu informativnu službu Albanije ŠIŠ prikupljao podatke o pojedinim pripadnicima bezbednosnih službi Srbije i Srbima sa KiM, a po njihovom nalogu bio je angažovan i tokom kriznih situacija na severu Kosova i Metohije za vreme protesta i barikada.

Takođe, u više navrata snimao je i kretanje srpskih snaga bezbednosti na području opštine Raška.

Bezbednosno-informativna agencija će nastaviti da radi svoj posao, a nema sumnje da je na teritoriji Srbije pojačano dejstvo i prisustvo različitih obaveštajnih i svih drugih agencija iz inostranstva, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje u vezi sa hapšenjem D. R.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading