Nikola Selaković sa porodicom
Foto: Alo/Alo! / Dejan Briza

Sećate li se kako ste Božić proslavljali u detinjstvu?

- Naravno da se sećam. To su oni momenti detinjstva koji ostaju večno urezani u pamćenje. Božiće sam dočekivao na selu na Zlatiboru, u Badnje jutro smo išli u zoru da sečemo badnjak, u kuću se unosila slama i za Badnji dan se večeralo na slami prostrtoj po podu. Badnjak je nalagan u „smederevac“, a broj varnica simbolizovao je svakakvo bogatstvo u nastupajućoj godini.

Šta savetujete svojoj deci, plašite li se sveta u kojem odrastaju?

- Moja deca su još mala, ali mi je želja da ih naučim da rade i da se bore. Kada to nauče, ceniće i svoj i tuđi rad, spoznati poštenje i život će razumeti kao večitu borbu u kojoj nema stajanja niti predaje. Život na našim prostorima je mnogo teži onome ko nije spreman da se bori.

Da li ste strog roditelj?

- Jesam kad treba da budem.

Koliko vremena imate za decu i porodicu?

- Nikada onoliko koliko mislim da treba.

Izbori su prošli, da li ste zadovoljni rezultatima?

- Kada nakon 11 godina na vlasti budete deo tima koji je Srbiju promenio i svakim danom je čini sve boljim mestom za život, a građani to nagrade izborima posle kojih imate više od 50 odsto mandata u Narodnoj skupštini, onda nemate pravo na nezadovoljstvo. SNS je prva u modernoj istoriji višestranačja kojoj je pošlo za rukom da posle 11 godina vlasti dobije takvo poverenje. Ovo je istorijski rezultat.

Čestitka građanima: Da nastavimo
da gradimo bolju i srećniju Srbiju

Šta biste poručili građanima Srbije?

- Svim građanima želim da božićne praznike provedu u zdravlju i radosti, da nam nova 2024. godina bude bolja i uspešnija od prethodne i da svi zajedno nastavimo da gradimo bolju i srećniju Srbiju.

Opozicija organizuje proteste, kako to komentarišete?

- Opozicija u poslednjih 10 godina organizuje proteste izmišljajući razloge za to, jer ne žele da razumeju razloge zbog kojih narod podržava predsednika Vučića ceneći njegove rezultate i ne želi da se suoči sa svojom jalovošću i bezidejnošću.

Kako će izgledati Srbija u 2024. godini?

- Srbiju čekaju veliki pritisci i iskušenja kojima će nas izlagati oni koji žele da nas nateraju da priznamo otimačinu našeg Kosova i Metohije, da se odreknemo Republike Srpske i našeg naroda u Crnoj Gori, kao i da promenimo našu politiku prema Rusiji. Zato je važno što smo kao narod položili ozbiljan ispit na decembarskim izborima i pokazali visoki stepen sloge i nacionalnog jedinstva.

Gde vidite sebe sledeće godine, nadate li se ostanku u vladi?

- O tome će svakako odlučivati predsednik Vučić, stranka, čiji sam ponosni član, i predsednik stranke Miloš Vučević.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading