Željko Rebrača i Irena Vujović
Foto: Promo/Srpska napredna stranka

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Irena Vujović najoštrije je osudila večerašnje vandalsko ponašanje pristalica bivšeg režima, uništavanje narodne imovine i napade na službena lica koja časno rade svoj posao i brane državni poredak.

- Predstavnici liste 'Srbija protiv nasilja' večeras su pokazali da je upravo nasilje jedina politika i metod koji poznaju. Scenama divljanja huligana koje sa negodovanjem gleda i osuđuje većina građana, pokušavaju da ugroze mir stabilnost i ugled države Srbije. Ovakvim postupcima pokazali su svoje prave namere, da bez podrške većine birača žele da otimaju vlast i ostvare svoje lične interese. Time su uverili građane koji su svoj glas dali Aleksandru Vučiću i vladajućoj SNS, da je to jedini pravi i neopozivi glas za Srbiju mira, stabilnosti i prosperiteta - rekla je Vujović.

Podsetimo, demonstranti koje predvode poslanici sa liste Srbija protiv nasilja provalili su ulazna vrata i upali u Stari dvor. Unutra ih je sačekala policija sa opremom za razbijanje demonstracija.

Oni su prethodno polupali prozore na vratima.

Predsednik Aleksandar Vučić se obratio javnosti.

- Zahvalio sam se pripadnicima svim pripadnicima policije koji su težak teret podneli večeras. Za ljude je važno da znaju da je ovo bilo pripremljeno. Za to imamo čvrste dokaze. Država će da reaguje i uveren sam da će tužilaštvo i nadležni državni organi da reaguju u skladu sa Ustavom i zakonom. Niko nema pravo da ruši našu kuću i da uništava imovinu ove zemlje, a još manje neko ima prava da nanoši teške povrede našim policajcima. Imamo dvojicu teško povređenih policajaca, a više lakše ili još neustupljenog stepena povreda. Gađali su ih kockama kojima bukvalno možete da ubijete čoveka - rekao je Vučić i dodao da je uhapšeno više od 35 siledžija i nastavlja se akcija

- Gde god se skrivali, neće moći da se sakriju. Državu Srbiju da uništite, zbog političkih hirova, nećete moći. Kao što nećete moći da uništite demokratiju i izbornu volju građana. Bez dokaza optužujete nekoga da nije pobedio, a dobro znate da jeste - kazao je Vučić.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading