NASILJE, VARVARIZAM I NEPOŠTOVANJE DEMOKRATSKIH PRINCIPA Luka Petrović osudio večerašnje divljaštvo pristalica pokreta „Srbija protiv nasilja”
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

– Duboko osuđujem upad pristalica pokreta „Srbija protiv nasilja” u Skupštinu Grada Beograda, koji je obeležen nasiljem, varvarizmom i potpunim nedostatkom poštovanja demokratskih principa. Iza ovih sramnih napada na javne institucije i srce demokratskog društva, stoje upravo Dragan Đilas, Šolak i svi oni koji žele uniženu, slabu, zavisnu, potcenjenu Srbiju. Oni koji žele da nas vrate u vreme kada su stranci odlučivali ko će biti ministar i ko sme u Vladu, a ko ne! Srbija je nezavisna, samostalna i slobodarska država i takva će i ostati!
Oni koji su decenijama pretili nasiljem i širili mržnju, sada su sproveli svoje preteće reči u dela, napadajući simbol demokratije - Skupštinu Grada Beograda. Ovaj varvarski čin otkriva njihovu potpunu netrpeljivost prema demokratskim vrednostima i izrazito nepoštovanje prema Srbiji. Bez obzira na njihove nasilne pokušaje, srpske institucije će snažno odbraniti državu, sačuvati volju naroda, a svi učesnici ovog sramnog dela koji su rušili i upadali u javne institucije će odgovarati pred zakonom naše zemlje!
Ovaj neodgovoran čin pokazuje nedostatak razumevanja za suštinske vrednosti demokratije i izražavanje volje građana putem legalnih sredstava. Umesto da se angažuju u demokratskom dijalogu, odlučili su se za nasilje, čime su ostavili samo sram na ime pokreta “Srbija protiv nasilja”.
Pozivam sve građane da se uzdrže od ovakvih postupaka i da podrže demokratske vrednosti koje čine temelj našeg društva i naše države!
Građani Srbije su izašli na birališta i jasno rekli ‘DA' listi “ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane!”.

SRBIJA NEĆE STATI pred fašistima, lažnim moralistima, ljudima koji bi svoj narod prodali za svoj interes i pred onima koji svoju volju jedino umeju da pokažu kroz nasilje – poručio je Luka Petrović. 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Marko

24.12.2023 22:25

Treba ih sve do jednog strpati u zatvor!

Ana

24.12.2023 22:29

Jadno! Pokret Srbija protiv nasilja da nije tuzno bilo bi smesno! Obicni kriminalci kao i njihov sef Mika Aleksic!