Pups
Foto: Alo/Aleksandar Đukić

Brojnim okupljenim građanima obratila se i potpredsednica PUPS-a Ružica Belanović, koja je ujedno i predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda, najbrojnije organizacije penzionera u Srbiji. Govoreći o značaju vrednosnih stavova PUPS-a, Belanović je posebno istakla vrednosni stav Tri P: penzije prate plate - stav koji je definisao predsednik PUPS - a Milan Krkobabić, a koji je potvrdio i sproveo u delo predsednik Republike Aleksandar Vučić, zatim 13. penziju i socijalnu – garantovanu penziju od najmanje 100 evra.

Socijalna – garantovana penzija, kao poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela, ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvima i brinući o svojim porodicama.

Prepunoj sali obratio se i predsednik opštinskog odbora i kandidat za odbornika u skupštini grada Beograda Vojislav Đorđević, koji je ukazao na tekovine PUPS - a u gradu Beogradu kao što su 13. penzija, besplatan gradski prevoz za penzionere i sve starije od 65 godina, dnevni klubovi za penzionere - posebno onaj tada izgrađen u Grockoj, itd.

Na skupu je data bezrezervna podrška listi broj 1 „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ i iskazana puna spremnost okupljenih građana i penzionera Grocke da stanu iza te liste i podrže je.

Isto tako potvrđeno je da je 130 opštinskih i gradskih odbora PUPS-a širom Srbije akciono osposobljeno i da spremno ulaze u završnu fazu predstojećih izbora na svim nivoima.

Skupu je prisustvovala i predsednica Ženske mreže PUPS- a Mira Jovanović.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading