AMBASADOR ĐURIĆ OTVORIO DUŠU O ROĐAKU KOJEG JE HAMAS OTEO „Jako nam nedostaje i želimo da se vrati odmah“
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Ambasador je dirljivo govorio o svom kidnapovanom rođaku. On je, kako su preneli mediji, istakao čvrste istorijske veze između Jevreja i Srba i izrazio nadu da će bilateralni odnosi Izraela i Srbije jačati.

- Stravični napad na Izrael i jevrejski narod koji se dogodio na Simhat Toru ima globalne implikacije. Sada, više nego ikad, svet treba da bude ujedinjen u zaustavljanju bilo kakvog oblika nasilja, bilo gde. Napad na Izrael je, u isto vreme, veoma lična stvar za moju porodicu. Imam mnogo rođaka i dragih prijatelja u Izraelu. Tog dana teroristi su kidnapovali mog rođaka Alona Ohela, 23-godišnjeg mladića, dvojnog izraelsko-srpskog državljanina sa kojim delim istog pradedu Jevrejina iz Novog Sada, po majčinoj strani. Od tada, zajedno sa celom porodicom i dobrim ljudima koji su spremni da pomognu, uključujući i srpske i izraelske vlade, radimo 24/7 na pokušaju da ga vratimo. Alon je nadaren mladi pijanista velikog talenta i čiste duše, nadaleko poznat po tome što pomaže drugima. Prema izjavama očevidaca, pokušavao je da pomogne prijateljima na muzičkom festivalu, rizikujući svoj život tokom napada. On je takođe hrabar čovek, i verujemo da čini isto – pomaže drugima – gde god da je. Jako nam nedostaje i želimo da se vrati odmah - rekao je Đurić nedavno u intervjuu za Magazin.

Talac u Izraelu

Printscreen

 

Alonov pradeda Zeev Aškenazi došao je iz Novog Sada. Tamo je bio aktivan kao član Hašomer Hacaira i drugih jevrejskih organizacija.

- Kao mladić vođen cionističkim idealima, u martu 1941. odlazi iz Novog Sada u Svetu zemlju. Ostatak porodice, uključujući i moju baku Miru Šonbeger, je ostao. To se dogodilo samo mesec dana pre invazije nacističke Nemačke na Jugoslaviju - priča Đurić.

Đurić, koji predstavlja Beograd u Vašingtonu od januara 2021. godine, proveo je nekoliko godina u Izraelu sa porodicom, pohađajući predškolske ustanove i prvi razred u Kirijat Jamu i Haifi (1990-1991); i živeo u Mošav Nahalalu (1993-1995), gde je bio učenik trećeg i četvrtog razreda iste osnovne škole koju je Moše Dajan nekada pohađao, preneli su mediji.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading