Špijuni
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Te službe su se posebno aktivirale u periodu koji je obeležio visok ekonomski rast i osnaživanje naše vojske. Mnogim zemljama, posebno nekima u regionu, među kojima je treba otvoreno reći Hrvatska nije u interesu jaka i stabilna Srbija i koriste se sva sredstva kako bi se naša geopolitika i ekonomska pozicija oslabila. Ključne sfere njihovog delovanje su da uz pomoć nekih naših građana utiču na u unutrašnju političku stabilnost, ali i da dezavuišu naše resurse i potencijale na ekonomskom planu kako bi nas zadržali u kapacitetu i formatu koji njima odgovara, a to svakako nije samostalna i nezavisna Srbija – istakao je on i naveo da je „mnogo primera umešanost stranih službi i njihovih plaćenika u Srbiji“.

džo bajden, amerika uvodi sankcije kurtiju

 

 

- Od Beograda na vodi, litijuma pa do hibridnog rata i dehumanizacije koja se sprovodi protiv predsednika Vučića koji im je glavna prepreka kako bi ostvarili svoje ciljeve i kako bi od Srbije pokušali da naprave vazalsku zemlju. Ono sto je najvažnije je da su naše službe pokazale da mogu da odgovore na ovu vrstu napada i pritisaka iako sam siguran da će ovakvih sličajeva biti još u narednom periodu – naveo je on.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata.

- Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću - saopšteno je iz srpskog Ministarstva.

Kako su danas preneli mediji Hrvoje Šnajder je u Srbiji pravio mrežu agenata i vrbovao državljane Srbije da rade kao strani špijuni.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Celu emisiju "U RINGU" sa Čedomirom Jovanović pogledajte večeras u 20h na našem YT kanalu! #alo #uringu #emosija #čedomirjovanović #fypシ #fypシ゚viral #trend ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading