HRVATSKI DIPLOMATA PROTERAN ZBOG ŠPIJUNAŽE Miletić: Poznata je njihova agresivnost u obaveštajnom delovanju!
Alo

On je za TV Pink, komentarišući to što je Srbija otkazala gostoprimstvo hrvatskom diplomati u Beogradu, rekao da se hrvatska obaveštajna služba aktivno i u kontinuitetu, u Srbiji bavila i radila, u meri koja više nije mogla da se toleriše.

- Mi znamo njihovu agresivnost u obaveštajnom delovanju i smatram da je krajnje vreme da se ovako postupi. Očigledno da ne miruju i da sve što mogu da urade protiv Srbije, uradiće – istakao je Miletić.

Kako kaže, sve rade polako sa velikim poštovanjem, vrlo prefrigano.

- Zvali su me da idem u njihovu ambasadu, gde su pričali o zločinačkoj prirodi nekih naših generala. Nisam mogao da verujem šta slušam - rekao je Miletić.

Podsetimo, prvi sekretar u Ambasadi Republike Hrvatske Hrvoje Šnajder proteran je zbog špijunaže.

Kako su sinoć objavili mediji, u pitanju je dokumentovana špijunaža i vrbovanje za rad za hrvatsku službu. To znači da su prikupljeni dokazi da je Šnajder prekršio Bečku konvenciju koja reguliše diplomatsko konzularne odnose i usled toga je proglašen personom non grata.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije saopštilo je da je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Čeda Jovanović pokazao trbušnjake! Celu emisiju "U RINGU" sa Čedomirom Jovanovićem pogledajte večeras u 20h na našem YT kanalu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #cedajovanovic #cedomirjovanovic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading