Stefan Mitrović
Foto: Printscreen/Printscreen

Radnik pošte Stefan Mitrović, koji je prethodnih nekoliko dana glavna zvezda medija Junajted grupe, danas je objavio video na društvenim mrežama u kome, na najotvoreniji način preti kolegama poštarima, a žene naziva najpogrdnijim imenima.

Ništa bolje nisu prošli ni medijski radnici, za koje je rekao da se “prodaju za 50 evra” a najgore je prošla premijerka Ana Brnabić, koju je nazvao “ona što ne zna da sastavi tri prostoproširene rečenice”.

“Novinari se prodaju za 50 evra”

U agresivnom obraćanju, prepunom oštrih tonova i opomena gledaocima, Mitrović je doslovno izrekao sledeće: “Bog sve vidi, pa kako seju - tako će i da žanju. Provlače, pišu gluposti ovi novinarčići, sram ih bilo sve. Za 50 evra… košta im članak. Da ne kažem šta u njihovu novinarsku etiku. Jajare jedne, poltroni”. Mitrović je nastavio sa salvom uvreda ka zaposlenima u Pošti Srbije, koji su dosli kao ispomoć kako bi građani što pre dobili svoje račune. “Podguzne muve jedne, poltroni. Dupeuvlakači. Treba vas nazvati pravim imenom.”

Onda je na red došla i predsednica Vlade Ana Brnabić, jer se Mitroviću nije dopalo što je potpisala sporazum o prekidu obustave rada sa predstavnicima ogromne većine radnika. “Juče izlazi ova što ne zna dve prostoproširene rečenice da sastavi potpisan sporazum sa radnicima. Heheheh” , u dahu je ispalio rafal uvreda Mitrović.

Nakon ovako brutalnih pretnji i uvreda, samo vrapcima na grani nije jasno da iza blokade rada Pošte Srbije ne stoji iskrena borba za prava radnika u pošti već nešto sasvim drugo. Najbizarnije od svega je što će osoba koja je rekla da se “novinari prodaju za 50 evra” koliko sutra ujutru biti potpuno legitiman sagovornik “profesionalnim novinarima” na televizijama N1 i Nova S, gde ga niko neće pitati ni reč o ovim uvredama i pretnjama, jer se to ne uklapa u političku agendu.

Da li ce iko od opozicije, koja je zdušno podržala Stefana Mitrovića, a koji na izbore u decembru izlaze pod sloganom “Srbija protiv nasilja”, osuditi ove otovrene pretnje? Da li će iko od njih stati u zaštitu novinarki i novinara? Da li će izdati saopštenje ili napisati tvit u kome će reći da je ovakvo ponasanje neprihvatljivo? Da li će možda Savet za štampu reagovati i zaštititi novinare i novinarke od uvreda i pretnji Stefana Mitrovića? Sve su ovo pitanja na koja će vreme dati odgovor, ali šanse da se bilo šta od ovoga desi su ravne nuli.

Podsećamo, Pošta Srbije saopštila je da građani Srbije od ponedeljak kogu očekivati pune poštanske sandučiće, jer je rad poštanskih centara od danas normalizovan. Takođe, ogroman broj radnika vratio se još prekjuče na posao, kao i tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, te se velika većina poštanskih objekata u Srbiji vraća u normalan režim rada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
душанерор

18.11.2023 00:25

...ха ха ха види ово штене како лаје свака будала данас игра ријалити.Коме си ти битан јадо?