Branimir Glavaš
Foto: Profimedia/Profimedia
Branimir Glavaš

Profimedia

 

Tuđmanov čovek od poverenja i jedan od osnivača HDZ-a izjavio je da je ponovljena osuđujuća presuda „politička nameštaljka“, da nije pobegao, da je razočaran u Hrvatsku i da, kako kaže, nema nameru da provede nijedan dan više u zatvoru.

Podsetimo, Glavaš i njegovi „bojovnici“ dovodili su Srbe i mučili ih, davali da piju sumpornu kiselinu iz akumulatora, zatim ih ubijali I bacali u reku.  

U Osijeku je 1991. godine postojao jedan kamion-hladnjača, novosadske registracije, koji je ukraden od jedne mesare iz Novog Sada, a u kojem su Glavaševi bojovnici stavljali leševe srpskih civila, a potom odvozili na obale reke Drave, te ih tu bacali u reku.

Među žrtvarama su bili i Đorđe Petrović i Čedomir Vučković. Oni su predstavljeni kao „četnici“ koji rade na rušenju „ustavno-pravnog poretka Hrvatske“.

Kada su dovedeni u garažu 3. septembra 1991, navučene su im kapuljače preko glave, a zatim su ih dželati tukli bejzbol palicama.

Prozor iz Glavaševe kancelarije direktno je gledao na tu garažu, dok su krici nevinih ljudi odjekivali.

Maltretiranje Petrovića i Vučkovića trajalo je ceo dan, a naterani su i da popiju tečnost iz akumulatora (sumpornu kiselinu).

ODGOVORAN ZA SMRT VIŠE OD 100 SRBA

Predsednik Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da je Glavaš dobio skandalozno malu zatvorsku kaznu.

- Županijski sud je izrekao sramotno malu kaznu Glavašu i njegovim saradnicima za masovne zločine nad Srbima u Osijeku. Za svirepo ubistvo sedam srpskih civila Glavaš je osuđen na svega sedam godina zatvora. Glavaš je bio gospodar života i smrti u Osijeku i na širem području Osijeka. Odgovoran je za mučenja i likvidacije više od 100 Srba tokom 1991. i 1992. godine i kasnije. Slučaj „Glavaš“ je jedan od mnogih primera da hrvatsko pravosuđe nije nezavisno i efikasno, već je u funkciji opravdanja lažnog mita o Domovinskom ratu - naglasio je Linta.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Ekipa Alo-a se provozala novom deonicom Ruma-Šabac 🛣️ #alo #alodnevnenovine #voznja #fypシ #autoput ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading