Petar Petković
Foto: Printscreen/Printscreen

On je to rekao za Tanjug, a povodom pisanja portala Nova da je u Briselu premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti prihvatio ZSO, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pristao na sporazum, ali da traži da ga potpiše posle izbora.

"Zato nek ne poturaju druge autore, kad se dobro zna ko iza ove laži stoji i kome ona odgovara. Istom onom Đilasu koji je još 2019. godine Kurtija hvalio kao 'faktor pomirenja i najprincipijelnijeg političara' ", rekao je Petković.

Ističe i da odgovorno tvrdi da u Briselu Vučić ništa nije ni potpisao ni obećao, a još manje uslovljavao održavanjem izbora, što može da potvrdi još sedmoro ljudi koji su bili u pregovaračkoj sobi.

"Naprotiv, predsednik Vučić je čvrsto i nedvosmisleno branio srpske nacionalne interese i odlučno rekao i liderima EU, ali i javno, da nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova, niti se saglasiti sa članstvom tzv. Kosova u Ujedinjenim nacijama, agencijama i organizacijama sistema UN, da se nikada neće saglasiti sa tzv. "teritorijalnim integritetom Kosova", već da će čuvati teritorijalni integritet Srbije", naglasio je Petković.

Prema njegovim rečima jedini koji je molio strance i Zapad da odlože priznanje tzv. Kosova dok se ne završe izbori i ne pobedi Boris Tadić jeste bio Borko Stefanović, čiji je šef Dragan Đilas, o čemu postoji nebrojeno svedoka i depeša Vikiliksa koje to potvrđuju, dok, navodi, za laži i zavere koje svesno plasira tabloid Nova nema ni trunke utemeljenja.

"Tabloid Nova se služi istim lažima, kao i tokom prethodnih izbora, kada su govorili da će Vučić, odmah posle izbora uvesti sankcije Rusiji. Naravno, to se nije desilo, kao što su svi mogli da se uvere, jer predsednik Vučić i Srpska napredna stranka vode nezavisnu i slobodarsku politiku u interesu svih građana Srbije. Informacioni medijski rat protiv države Srbije i Aleksandra Vučića neće nas nikada pokolebati, jer ćemo se još snažnije boriti za interese srpskog naroda, za Kosovo i Metohiju, za budućnost naše dece i naše jedine države Srbije", zaključio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading