RAT U UKRAJINI JE DRUGO POLUVREME Prvo je odigrano na Kosovu i Metohiji
Printscreen

– Rat u Ukrajini je drugo poluvreme. Prvo je bilo na Kosovu devedeset devete. Na Bliskom istoku se igraju i produžeci. Pitanje je samo koliko će dugo trajati ovaj strašni turnir i da li će se prekinuti na vreme ili je sve ovo samo priprema za finalnu utakmicu. Verujem da će neko utrčati u teren i svirati kraj  – izjavio je Karajlić.

Prema njegovom mišljenju, svet se nalazi usred erupcije novog vulkana u kome su prikrivene revolucije, veštačke inteligencije, pandemije i bombardovanje informacijama samo delić haosa koji nas okružuje.

– Sve se ovo, što nam se dešava u dvadeset prvom veku, dalo se naslutiti. I tehnološki napredak, i cinizam, i licemerje, i pokvarenost, i gramzivost i pohlepa, ali ipak sam računao da čovek 21. veka neće biti gluplji od njegovih predaka iz prošlog vremena. Tu je osnovna kvaka. Mi smo, kao ljudi, sve gluplji i gluplji – istakao je dr Nele.

On naglašava da umetnost ne može da spasi svet, ali može da spasi duše.

– Umetnici se, jadni, snalaze kako mogu. Razumem ih. Teško je prepoznati koncept svega ovoga što ste nabrojali iz pozicije nekoga koji već dugo živi u tome. Sloboda, ta ključna reč, odavno je devalvirala, promenila svoj oblik i postala suprotnost samoj sebi. Oni koji su je osvojili pomislili su da su njeni vlasnici i da je mogu raspoređivati kao neku vrstu humanitarne pomoći. Toliko su je štitili od varvara, da od nje nije ostalo ništa – zaključio je Karajlić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading