Subotica
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

"U cilju unapređivanja kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Grad Subotica je zajedno sa Ministarstvom prosvete podržao projekat rekonstrukcija dvorišnog objekta i njegove prenamene u veterinarsku stanicu – vežbaonicu. Vrednost ove investicije je 19,25 miliona dinara, s tim da je Ministarstvo prosvete opredelilo osam miliona dinara, dok je Grad Subotica iz gradskog budžeta obezbedio 11,25 miliona dinara“, naveo je Bakić.

Subotička lokalna samouprava će, podvukao je, i ubuduće podržavati sve projekte koji su značajni ne samo za Hemijsko-tehnološku školu, nego i za Grad Suboticu.

 

"Izvesno je da ćemo u skladu sa potrebama lokalne privrede, ali i interesovanja učenika, podržavati i otvaranje novih obrazovnih profila, kao što smo, upravo u Hemijsko-tehnološkoj školi, podržali uvođenje novih obrazovnih profila: veterinarski tehničar i tehničar za operativnu forenziku. Nadam se da će nova veterinarska stanica – vežbaonica u Hemijsko-tehnološkoj školi doprineti da se veterinarski tehničari na najbolji način upoznaju sa radnim procesima i zahtevima struke, i da po završetku njihovog školovanja budu konkurentniji na tržištu rada“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Uz izražavanje zahvalnosti Ministarstvu prosvete Republike Srbije na podršci pruženoj u realizciji projekta vezanog za prenamenu dvorišnog objekta u veterinarsku stanicu – vežbaonicu, gradonačelnik Stevan Bakić je, na kraju svog obraćanja, svim gostima poželeo da se lepo osećaju u Subotici, a učenicima, profesorima, rukovodstvu i direktoru Hemijsko-tehnološke škole puno uspeha u daljem obrazovanju i radu, puno novih obrazovanih profila i mnogo stručnih i obrazovanih kadrova.

Pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević je izrazio zadovoljstvo što predstavlja Ministarstvo prosvete na otvaranju vežbaonice koja je, kako je rekao, do pre nekoliko meseci bila u prilično lošem stanju.

"Mi u Ministarstvu prosvete vrlo dobro znamo za Hemijsko-tehnološku školu iz Subotice, ona osvaja brojne nagrade na republičkim  takmičenjima iz hemije, iz prerade hrane, iz tekstilstva. Jako su dobri i u sportu, a poseduju i mnoge druge uspehe. Jedna je od retkih škola koja može da se pohvali da je dobitnik Svetosavske nagrade, kao i priznanja Evropske unije za razvoj preduzetništva. Ova fantastična škola dobila je jednu novu zgradu koja će omogućiti da učenici koji su danas sa nama steknu praktična znanja, da nakon završetka obrazovanja za veterinarskog tehničara mogu da izađu na tržište rada i da potpuno odgovore svim zahtevima”, istakao je Blagojević.

Dodao je da je ova škola, na osnovu rezultata koje postiže u sportu, zaslužila da dobije i fitnes park na otvorenom.

„Kada sam, pre šest-sedam godina, prvi put dolazio ovde, škola je bila spremna za rekonstrukciju, a danas kada pogledamo kako izgledaju ove prostorije, kako izgleda škola, kabineti unutar glavne zgrade, možemo samo da konstatujemo da su ovde fantastični uslovi. I da se zahvalimo ne samo rukovodstvu škole na velikom, obavljenom poslu, nego i Gradu Subotici koji to sve svih ovih godina podržava, i gradonačelniku koji je tu danas sa nama. Želimo da nastavite ovako da radite i želimo vam puno uspeha”, naglasio je Miloš Blagojević.

Prisutnima na svečanom otvaranju veterinarske stanice – vežbaonice, obratili su se i direktor Hemijsko-tehnološke škole Nikola Matković, kao i veterinar Grgo Tikvicki, vlasnik Veterinarske stanice „Veterinar“. 

Direktor Matković je, uz izražavanje zahvalnosti Ministarstvu prosvete, Gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću, kao i poslodavcima i socijalnim partnerima, između ostalog istakao kako je ovo veliki dan ne samo za Hemijsko-tehnološku školu, već i za obrazovanje u čitavoj Subotici, kao i u Republici Srbiji. 

Veterinar Grgo Tikvicki je, pored ostalog, naveo kako je veterinarska profesija od početka podržala ideju direktora Nikole Matkovića da se u Hemijsko-tehnološkoj školi otvori novi obrazovni profil veterinarski tehničar. On je naveo da je saradnja ove škole i veterinarskih organizacija na vrlo visokom nivou i da veterinarska stanica – vežbaonica ispunjava uslove i za kliniku, ali da je, s obzirom na profil kojim se bavi, dovoljna i veterinarska stanica.

U okviru današnje svečanosti, direktior Nikola Matković je gradonačelniku Stevanu Bakiću i pomoćniku ministra Milošu Blagojeviću uručio zlatne zahvalnice za saradnju i podršku aktivnostima Škole, dok je posebne zahvalnice uručio gradskoj menadžerki Zagorki Panić, kao i brojnim poslodavcima i socijalnim partnerima škole. 

U Hemijsko-tehnološkoj školi danas je u upotrebu stavljen i fitnes park u školskom dvorištu, finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koji će pored učenika ove škole biti na raspolaganju i đacima Politehničke škole, kao i korisnicima Doma učenika srednjih škola. Ovakvi projekti, istaknuto je na svečanosti, od posebnog su značaja za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kao i bavljena fizičkom kulturom, ne samo za Hemijsko-tehnološku školu, nego i za Grad Suboticu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading