Orić
Foto: Printscreen

Mustafić je naveo da mu je Orić, u stanu koji je koristio u Srebrenici, ispričao svoju ulogu i način likvidacije sudije Slobodana Ilića.

"Bahato mi je ispričao da je likvidirao Ilića. Rekao je da je on njemu dopao u grupi zarobljenika i opisao način kako je to izvršio. Udario ga je u oko. Ilić je imao bradu i nije puštao krike, pa je Orić rekao da je osetio strah i onda ga preklao", ispričao je svojevremeno u Sudu BiH Mustafić.

Dodao je da je tu bio i njegov brat, koji je ubijen kada je Srebrenica pala, u julu 1995. Taj razgovor s Orićem, kako je naveo, bio je 27. maja 1993.

Mustafić je tada rekao za Orića da je mislio da ga poznaje, ali da više nije siguran.

U procesu protiv Orića Tužilaštvo BiH, između ostalog, koristilo je i iskaze svedoka Vidoja Ilića, Milana Jeremića i Milomira Lazarevića, retkih preživelih napada Orićevih snaga na srpsko selo Zalazje na Petrovdan 1992. godine. Naime, sva trojica su potvrdili da su čuli bošnjačke vojnike da Oriću govore da je zarobljen sudija Slobodan Ilić, kome će "sada oni suditi".

Sud BiH doneo je odluku o oslobađanju Orića od bilo kakve odgovornosti za zločine počinjene nad Srbima u Podrinju iako su o njegovom učešću u svirepim ubistvima srpskih zarobljenika svedočili i brojni muslimani.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading