Stefan Krkobabić
Foto: Alo/Милан Обрадовић

Ohrabreni smo jasnim opredeljenjem predsednika Aleksandra VučIća da sve što činimo u Srbiji mora da bude, pre svega, u korist i na dobrobit običnog čoveka: Stav uvek uz svoj i za svoj narod nema alternativu. Očekujemo da, kada je reč o socIjalnoj-garantovanoj penzIji, neće postojati uobičajene dve strane, već da ćemo ovoga puta svi biti na istoj.

Ova poruka potpredsednika PUPS-a i šefa poslaničke grupe stranke u Skupštini Srbije Stefana Krkobabića, koju objavljujemo simbolično na Međunarodni dan žena na selu, jasan je pokazateIj brige koju PUPS iskazuje za one kojima je ta briga verovatno najpotrebnlja. Naime, upravo su žene najzastupIjenije u kategoriji onih koji su navršili godine određene za penziju, a nemaju dovoljno radnog staža da svoje pravo ostvare. Ukoliko bi inicijativa na kojoj PUPS snažno insistira zaživela, te žene i ostali koji s njima dele istu muku, ne bi morali da strepe da li će imati dovoljno novca da zadovolje svoje najegistencijalnije potrebe.

0 tome Stefan Krkobabić još kaže:

- U samoj biti srpskog naroda je osećaj za pravdu i spremnost da budemo na strani nemoćnih i slabih, onih kojima je pomoć potrebna. Najmanje što možemo da učinimo za te naše bake i majke na kojima sve počiva je da dobiju socijalnu-garantovanu penziju. Ona će im dati ekonomsku sigurnost, ali, pre svega, i vratiti poljuljano dostojanstvo. Žene sa sela s pravom očekuju od svih nas, od društva u celini, da sledeće godine ovaj praznik dočekaju sa socijalno-garantovanom penzijom ne manjom od 100 evra mesečno. Ne smemo da zaostajemo za zemljama u okruženju! Možda oni jesu ekonomski jači, ali da li su socijalno odgovorniji - to sigurno nisu.

Krkobabić se, kao što je poznato, u svojim skupštinskim izlaganjima srčano i nepokolebljivo zalagao za ideju uvođenja socijalne-garantovane penzije. A da to nlje nešto što je izuzetak, pokazuju i primeri drugih zemalja...

Kada se ministar za brigu o selu Milan Krkobabić sreo s japanskim ambasadorom u Beogradu Imamurom Akirom, dvojica sagovonika složila su se da je socijalna-garantovana penzlja, kao institut socijalne politike, najetikasnije sredstvo u borbi protiv siromaštva.

Prema rečima ambasadora Imamure, ovaj vid davanja za najstarije u Japanu postoji od šezdesetih godina prošlog veka i danas iznosi oko 600 dolara mcsečno i veoma je dobro primljen. Zbog toga diplomata iz Japana ocenjuje da je inicijativa za uvođenje socijalne-garantovane penzije u Srblji izuzetno bitna i opravdana.

Inače, ovaj vid socljalnog davanja najstarijima postoji i u Hrvatskoj, gde se isplaćuje u iznosu od 150 evra na mesečnom nivou.

Imperativ svih imperativa

PUPS će, kako najavljuju iz ove partije, u predizbornim aktivnostima nastaviti da se doslednmo zalaže za uvođenje socijalne-garantovane penzije u Srbiji. To je stvar od koje nema važnije, kažu u ovoj partiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading