Sahrana Stefana M
Foto: Alo/Foto: RINA

Piše: M. J.

Jecaji i suze, poneka isprekidana reč, teški uzdasi... Krstače i fotografije ubijenih Igora Milenkovića, Bojana Mijailovića i Stefana Nedeljkovića, iza koračaju porodice, zatim prijatelji, kolege i komšije. A nebo sivo, ponegde i crno. Teško.

Izuzetno je teško bilo porodicama likvidiranih junaka sa severa Kosova i Metohije. Milenković je sahranjen u mestu Graničane, Mijailoviću je večna kuća na Novom groblju u Leposaviću, dok je Nedeljković pokopan u Vrnjačkoj Banji, tik uz sever Kosmeta. Odatle će, kazali su njegovi prijatelji, nadgledati svetu zemlju i svoje sunarodnike.

Sahrana Bojana Mijailovića

Printscreen/KosovoOnline

 

Tužna povorka koračala je za sandukom u kojem je, kao da spava, bilo položeno telo likvidiranog Mijailovića. Od porodičnog stana, korak po korak, suzu po suzu, i tako sve do groblja u Leposaviću. Mijailović je srpskom rodu u amanet ostavio brigu o svojim dvema ćerkama i supruzi.

- Brat nije otišao, nikada nas nije ostavio, nije ni sada... Život je dao svakom od nas, svakom detetu, pa i onom malom Srbinu koji će se tek roditi - rekao je Bojanov prijatelj.

Sahrana u Leposaviću

Kosovo online

 

Tupi zvuci zemlje koja je gutala drveni sanduk parali su tešku tišinu. A onda jecaji, jauci najbližih... Sahranjen je i Igor Milenković.

- Igor je moj kolega, ali i borac za slobodu svih nas. Kakva je to ljudina... Nepravda ga je ubila, zločinac ga je ubio - rekao je na groblju u selu Graničane Igorov kolega i prijatelj.

Igora, koji je iza sebe ostavio troje dece i suprugu, kolege su ispratile i sanitetima Doma zdravlja u kojem je godinama radio. Život je posvetio nevoljnicima, a zatim ga je njima poklonio. Pamtiće narod žrtvu trojice heroja.

Kilometarska kolona sa članovima porodice, prijateljima, poznanicima i komšijama krenula je od porodične kuće Stefana Nedeljkovića u Zvečanu. U tišini su napravili krug pored Crkve Svetog Đorđa, a odatle su se autobusima uputili ka Vrnjačkoj Banji, gde je sahranjen.

Veliki broj građana Kraljeva dočekao je povorku sa Stefanovim telom. Kraljevčani su napravili špalir i kolonu vozila dočekali s upaljenim bakljama u potpunoj tišini kako bi odali počast ubijenom Srbinu.

Navijači Crvene zvezde povorku su dočekali s upaljenim bakljama na samom ulazu u Vrnjačku Banju.

- Bio je takav da bi sve dao za druge, požrtvovan, predivan otac, a svakog druga je gledao kao svoju porodicu. Ovo je ogroman gubitak za sve nas. Nikada nikog ne bi ostavio, više je gledao sebe nego druge. Uvek nasmejan, duhovit i pozitivan. Danas je jedan od najtužnijih dana u Vrnjačkoj Banji - kazao je Stefanov prijatelj. Stefan je iza sebe ostavio tri male ćerke, neutešnu suprugu, porodicu i prijatelje.

Neki od ljudi na sebi su imali majice sa Stefanovim likom na kojima je nasmejan i pokazuje tri prsta. Upravo takvog će ga Srbija zauvek pamtiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading