Ubijeni Srbi
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

U toku je proces njihove identifikacije, a potvrđivanje identiteta jedan je od koraka u proceduri, preneo je RTS-u izvor blizak porodicama.

Dodao je da porodice nisu dobile preciznu informaciju kada bi mogle da preuzmu tela poginulih članova. Moguće je da to bude sutra ili prekosutra.

Podsetimo, direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, danas je postavio pitanje zašto Priština i dalje ne predaje porodicama tela stradalih u selu Banjska.

- Zbog čega se kriju informacije u vezi sa obdukcijom? Zbog čega se Euleks ne oglašava već dva dana na naš zahtev da tim međunarodnih eksperata sa srpskim patolozima pregledaju tela - naveo je Petković na platformi X.

Inače, u srpskim sredinama na KiM danas je treći dan žalosti. Prelazi Brnjak i Jarinje iz centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici i dalje su zatvoreni, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

Posle četiri dana, od juče dozvoljen ulazak u selo Banjska na Kosovu i Metohiji, gde se u noći između subote i nedelje dogodio sukob u kojem je stradalo troje Srba i jedan Albanac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading