Orlić: Štetočine iz bivšeg režima o politici ne znaju ništa! Terzić: Vučić je oslobodio Srbiju od dosovskog lopovskog ludila!
Skupština Srbije - Alo!

Vladimir Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke rekao je da je za bivši režim početak septembra očigledno je značio start otvorenog nadmetanja na temu:

- Govori o izborima, pokaži da si najgluplji i najnesposobniji u celoj ekipi – pokaži da si lider!“ I krenula je među njima prava – mrtva trka.

Grupno su, tek da niko ne ispadne slučajno gluplji i nesposobniji od drugih, poslali „pismo“ predsedniku Aleksandru Vučiću u kom doslovce „zahtevaju“ – da izbore raspiše do kraja godine. Što bi značilo, s obzirom na zakonske rokove, da su planirali vikend početkom marta ili krajem februara kao izborni dan. Ali, čim im je predsednik Srbije objasnio šta su to sami potpisali, udariše svi đuture u kuknjavu: „Ne, mi nismo hteli to! Mi smo samo hteli da pokažemo da smo jednako glupi i nesposobni!“ Nije da to nismo znali, ali – tu, izgleda, prava drama tek počinje.

Zdravko Ponoš, još uvek ošamućen od debakla na predsedničkim izborima, prelazi u vođstvo u disciplinama gluposti i nesposobnosti. On kaže: „Ma, Vučićeva priča o izborima služi samo za ubacivanje klipova u točkove saradnje opozicije. "Eto, ispade: Ponošu je saradnju sa Jeremićem pokvarila „Vučićeva priča o izborima“, a ne Đilasovo vrbovanje za prošle izbore? Kakvo otkriće. Kao što mu je saradnju sa istim tim Đilasom, prvi dan nakon tih izbora na kojima je završio potučen do nogu, izgleda opet pokvario – Vučić? Mora da je Vučić i podelio „zelene“ na pet frakcija u međuvremenu, naterao Zelenovića da ukrade fejsbuk Ćuti, izbacio i Aleksića iz Jeremićeve kombi stranke, a sve ostale u toj bulumenti lopova i štetočina iz bivšeg režima prosto primorao da se međusobno psuju, svađaju oko mesta za sedenje u Skupštini i famozne uloge „lidera“? U kategorijama njihove gluposti i nesposobnosti, dabome.

Radomir Lazović, opet, ne dozvoljava Ponošu da u ovoj trci odmakne, pa hitro dodaje: „Neću da licitiram datumima, ali Vučić se izbora plaši!“ Eto, sad ispade: Aleksandar Vučić ih mesecima već poziva da se izjasne oko izbora, poručuje da će dobiti izbore, samo da izađu sa nekim zajedničkim stavom – zato što se izbora „plaši“? A za sve to vreme oni viču „Nećemo izbore, nisu tema izbori, neka samo pokuša da ih raspiše pa će videti on, izaći ćemo na ulice i sprečićemo te izbore!“ – zato što se... ne plaše izbora? Čudo od pameti. Dobro, to da „neće da licitira datumima“ – to je tačno. Jer očito ne bi ni bio u stanju, sve i da želi, čim ne zna ni šta je potpisao.

Ovaj dvojac „lidera u povoju“ žustro sustiže Stefan Jovanović oštroumnim zaključkom: „Te izbore, tada, niko nije ni tražio!“ Eto - poništi čovek jednom rečenicom celo pisanije koje su potpisali onoliki genijalni stratezi: od Lutovca, preko Aleksića (bez tasta - ovog puta), sve do Marinike. Ima da nisu tražili, kad on kaže da nisu. I kad već nije tražio Jeremić, kom očigledno svi ostali nisu dozvolili ni da se potpiše više zajedno sa njima. Valjda da titulu najglupljih i najnesposobnijih ne bi morali još i sa njim da dele. Mada to ništa ne bi promenilo, ni njima, ni njemu. U tome su jednaki „lideri“ – bili i ostali.

Tek, kad je o politici i životu u Srbiji reč – pokazali su, svi zajedno, da o tome i dalje ne znaju ništa. Jer politika zaštite narodnih i državnih interesa upravo podrazumeva sve ono za šta oni nisu: i nova povećanja penzija i plata, i značajne popuste na brojne namirnice, i bolji život ljudi, baš kao i posvećenu borbu za Srbiju – jednako u Briselu, pred UN, ili na bilo kom trećem mestu. Tu i takvu politiku danas predvodi Aleksandar Vučić, neprikosnovenom voljom naroda. Ta se narodna volja na izborima uvek potvrđuje – bez greške. Pa, biće da to zapravo najviše i brine sve neznalice, lopove i štetočine iz bivšeg režima, dok se međusobno sapliću u trci za „lidera“-  u gluposti i nesposobnosti. Samo neka brinu, imaju i zašto. I srećna im ta njihova trka: Srbija se, u svakom slučaju, odavno uputila sasvim suprotnim smerom - što dalje od njih.

Miloš Terzić je saopštenju je je objavljeno na sajtu Srpske napredne stranke rekao: 

Orlić: Štetočine iz bivšeg režima o politici ne znaju ništa! Terzić: Vučić je oslobodio Srbiju od dosovskog lopovskog ludila!

Miloš Terzić/Foto:SNS

 

 

- Oslobodili su Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić Srbiju od dosovskog lopovskog ludila. U njihovo vreme narodu u Srbiji je pucao film zbog korupcije i lopovluka oličenog kroz sprovedene pljačkaške privatizacije uz pomoć kojih su predstavnici DSS-a punili svoje džepove, i to sve u trenucima kada je Srbija propadala i politički i ekonomski i vojno.

- Nemo je Jovanović posmatrao pogrom i proterivanje našeg naroda na Kosovu i Metohiji 2004. godine, kao i odvajanje Crne Gore, što je prethodilo samoproglašenju nezavisnosti lažne države, na šta su tada predstavnici marionetskog režima u Beogradu odgovorili samo jednim oštrim saopštenjem. Pritom su do 2012. godine nizali samo poraze po pitanju Kosova i Metohije, a da nisu uspeli da izdejstvuju nijedno otpriznanje za razliku od Aleksandra Vučića, čijom je zaslugom i veštim diplomatskim umećem 28 zemalja donelo odluku o povlačenju priznanja lažne države.

- U svim tim diplomatskim i političkim porazima koje smo doživljavali učestvovao je i DSS čiju politiku danas baštini Miloš Jovanović. Nastavljajući tradiciju katastrofalne dosovske politike i danas se trude da unište državu protestujući na ulicama Beograda, rame uz rame sa hrvatskim vijećnicima i Alijinim snajperistima, ubeđeni da će ih stranci ponovo bez političke volje naroda kao i 5. oktobra dovesti na vlast.

- Sve navedeno dokazuje kukavičluk "Novog DSS-a" i Miloša Jovanovića i razobličava njihove namere i želju da u Srbiji dođe do crnogorskog scenarija na koji se često poziva njegov koalicioni partner iz antidržavnog bloka Boško Obradović, kako bi strancima omogućili ucenjivački potencijal i kako bi nam stranci ponovo formirali Vladu u lobijima hotela, a sve sa ciljem da Jovanović ponovo zasedne u fotelju, a Boško da opet otima iz Kolubare.

- Jedno je sigurno, svi zajedno su u koloni protiv Srbije i svi će se za dan ujediniti, i ovi kvazi levi i kvazi desni, a sve zarad ličnih interesa. Ukoliko bi se oni ponovo vratili na vlast, od Srbije i Kosova i Metohije ništa ne bi ostalo, a narodu bi opet skidali kožu sa leđa, kao što su i radili do 2012. godine. Što se tiče izbornih uslova, oni nisu bili nikada bolji u Srbiji i to zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci. Dakle, kako smo ih pobeđivali po njihovim izbornim pravilima do sada, tako ćemo pobeđivati i na prvim narednim izborima, jer građani pre svega cene odgovornu i ozbiljnu politiku koju sprovodi tim Srpske napredne stranke i Aleksandar Vučić, a koja podrazumeva očuvanje srpskih nacionalnih vrednosti na Kosovu i Metohiji i dalje ekonomsko i vojno osnaživanje srpske države.

Prethodno je član Predsedništva Srpske napredne stranke i šef poslaničke grupe te partije u Skupštini, Milenko Jovanov, pozvao je deo opozicije da dokažu da su u dopisu zahtevali od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da proglasi održavanje vanrednih izbora pre kraja ove godine.

Milenko Jovanov

Srpska napredna stranka

 

 

- Pozivam sve predstavnike opozicije, i Ponoša, i Zelenovića, i žute, i Jeremićeve, sve te derivate Demokratske stranke, da kažu u kom se tačno pasusu dopisa koji su poslali predsedniku Aleksandru Vučiću nalazi rečenica u kojoj traže održavanje izbora pre kraja godine.

- Ne može predsednik Republike, niti bilo ko drugi, da bude odgovoran za to što su oni nesposobni čak i za to da napišu dopis i da jasno izraze svoj zahtev i svoju volju.

- U dopisu koji su poslali jasno piše da oni traže da se izbori RASPIŠU do kraja godine. I to piše već u prvom pasusu. I sad, kad je predsednik Republike jasno rekao da će da izađe u susret tom zahtevu i da će do kraja godine raspisati izbore, oni su shvatili da, zapravo, neće ni ono što su tražili, nego da hoće nešto drugo!

- Odlično je što predsednik želi da izađe u susret njihovom zahtevu, jer će imati dovoljno vremena da razmisle šta, ustvari, hoće, a šta neće, u koliko kolona žele da idu na izbore, ko će još od koga da se odvoji i da napravi svoj poslanički klub, ko će s kim još da se posvađa ili da se pomiri, da se druži i razdruži, i sve ostalo.

- Sa druge strane, kad god izbori bili, uveren sam da će odgovor naroda biti isti - jer građani Srbije ne mogu da zaborave da su oni, svi zajedno - žuti, zeleni, ovakvi, onakvi - bili vlast, i da, osim što su radili za sebe i što su se obogatili, za narod nisu uradili ništa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (32)

Loading
Zoka

18.09.2023 16:18

Narod sve vidi sta radi opozicija i cime se bavi. Izbor bice im sadašnja vlast na izborima.

Janko

18.09.2023 16:20

Vučić je uvek tu za sve gradjane Srbije ispunjava njihove zahteve. Opozicija samo se podsmeva.

Ljilja

18.09.2023 16:21

Narod je zadovoljan sadašnjom vlascu. Svakodnevno bolje zive od povecanje plata, penzija, snizenim cena.

Ne

18.09.2023 18:06

@Ljilja - Lupetej. Nije niko zadovoljan,dok niste dosli na vlast milion puta se bolje zivelo. Jela se kvalitetnija hrana, jeli smo sunke, slanine kulena ,cvarke i kvalitetne salame a ne kao sada nezdravi parizer koji ni psi ni macke nece da jedu. Sramota.

Vera

18.09.2023 16:36

Ovako slaba i besciljna opozicija nema šta da traži na izborima.

Alexandra

18.09.2023 16:47

Izbori će pokazati kome narod veruje!

Alex

18.09.2023 16:48

Opozicija još jednom pokazuje koliko je podla!

Sanja

18.09.2023 16:49

Predsednik Vucic se neumorno bori za bolje uslove zivota u Srbiji,tako da kad god zbori bili gradjani ce podrzati one koje Cine najbolje za svoje gradjane.

Gaga

18.09.2023 18:25

@Sanja - Od kada se Vucic bori za narod jedemo najgori parizer.

Jeka

18.09.2023 17:04

Vucic je veliki drzavnik koji je toliko toga ucinio za razvoj i napredak Srbije, kao ni jedna vlast pre njega

Jeka

18.09.2023 17:05

Srbija je postala zemlja koja napreduje na mnogim poljima od kada je Vucic na celu

Jeka

18.09.2023 17:07

Narod je dao poverenje Vucicu jer se bori svakodnevno za njohovu dobrobit i interese

Jeka

18.09.2023 17:09

Evidentano je koliko se nasa zemlja razvija i koliko iz godine u godinu napreduje, a za to je zasluzna politika mira i stabilnosti koju Vucic vodi

Jeka

18.09.2023 17:11

Narod je zadovoljan onim sto je Vucic ucinio za Srbiju i to se ne moze lako promeniti

Aca

18.09.2023 17:13

Vucic se bori za svoj narod i svoju zemlju,Svako normalan ce da bude uz njega!Podrška Vučiću koji je uz svoj narod sa KiM.

Tina

18.09.2023 17:15

Vičić je uvek tu za sve građane, da pomogne koliko god može

Tina

18.09.2023 17:17

U Srbiji nikad veće nije bilo povećanje plata i oenzija nego što je danas.

Tina

18.09.2023 17:18

Narod je zadovoljan Vučićevim upravljanjem državom.

Tina

18.09.2023 17:26

Opozicija će na izborima dobiti samo šamar realnosti.

Kekić

18.09.2023 18:26

Smešno i licemerno je da nam oni koji su pre 20 godina prodali sve domaće trgovinske lance, poput Cmarketa, sada kukaju kako veliki lanci diktiraju cene!

Ana

18.09.2023 18:30

Apsolutna istina, da su znali nešto sem da kradu učinili bi za ovu zemlju! Ovako su je samo opljačkali! A i Terzič je lepo rekao oslobodjeni od lopova i ludaka!

Pavle

18.09.2023 18:33

Građani će uvek podržati političku partiju koja radi u interesu svoje države i svog naroda a to svakako radi SNS.

Ivan

18.09.2023 18:35

Političari bivšeg režima su se pokazali na delu. Dok su oni bili na vlasti Srbija je uništena ali zato je Srbija doživela preporod zahvaljujući SNS.

Boki

18.09.2023 18:36

Izbori će pokazati da opozicija ne vredi ni cenzus. Narod ih je odavno provalio.

Perica

18.09.2023 18:37

Teško da će opozicija dobiti podršku naroda. Bez političkog programa prosto je nemoguće.