Tomislav Momirović
Foto: Promo/MUST

- Ekonomije Srbije i Crne Gore su kompatibilne, naša putna, turistička i svaka druga infrastruktura je takođe kompatibilna i zato je naš zajednički interes da se dodatno povezujemo, jer saradnja u oblasti ekonomskog razvoja otvara vrata za prosperitet i bolji život građana naše dve zemlje - rekao je Momirović nakon što je u Podgorici održao bilateralni sastanak s ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goranom Đurovićem. Istakao je da je važno što raste trgovinska razmena dve zemlje.

- U ovoj godini ona je veća za 17 odsto nego u istom periodu prošle godine i to su zaista jako dobre vesti - poručio je ministar, i dodao da je na sastanku otvorio i nekoliko novih tema koje se tiču povezivanja naših privreda, kao i da je informisao ministra Đurovića o projektima koji se trenutno izvode i koji nas povezuju.

Momirović je naglasio da su tri najvažnija infrastrukturna projekta auto-put Beograd-Podgorica-Bar, pruga Beograd-Bar i Luka Bar.

- U prethodnim godinama završili smo 130 km auto-puta ka Crnoj Gori, za nepunih šest meseci završićemo još 20 km do Požege i očekujem da ćemo u 2027. završiti auto-put do Novog Pazara i tako biti na korak bliže do Crne Gore, što je za nas jako značajno da bismo olakšali našoj privredi da se što jednostavnije izvozi ali i uvozi iz Crne Gore - naglasio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading