Samit
Foto: Alo/Video Plus

Na samitu učestvuje predsednik Srbije Aleksandra Vučića, predsednik Crne Gore Jakov Milatović, predsednik Albanije Bajram Begaj, članova trojnog Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, Denisa Bećirovića i Željke Cvijanović i predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani.

IZVOR: VIDEO PLUS

.

 

 

Obraćanje Vučića

- Razgovarali smo o evropskoj budućnosti. Kod nekih je entuzijazam veći, kod nekih manji. Mislim da je današnji dan protekao u korektnoj raspravi. Nije bilo svađa, jer smo Priština i mi ostavili naše razgovore za četvrtak.

- Razgovaralo se o uspstavljanju roming tarifa, zajedničkih tržišta... o ekonomskim priliakma.

- Predstoji nam naporna nedelja. Razgovori u Mađarskoj, Briselu, Njujorku... 

- Interesantno mi je kako neki traže da se primenjuje bič nad jednom zemljom, pogtovu što kršite povelju UN i kršite teritorijalni integritet jedne zemlje. Ne znam što sam ne upotrebi taj bič, i pokaže kako će to da se obračuna sa bilo kim. Sramota je neko takav jezik koristi. A što se tiče sankcije, o tom odlučujemo mi sami, i po tome se razlikujemo od Prištine, rekao je Vučić o Kurtiju.

Samit

Video Plus

 

 

O zahtevu opozicije da traže izbore, Vučić je rekao da su četiri meseca pretili da ako ih raspiše imaće izbore na ulicama.

- Ne znam šta se promenilo, da li su išli kod nekoga u ambasadu po savete. Šta bilo, dobiće odgovor vrlo brzo, i usmeno i pismeno.

- Verujem da će se obradovati mom odgovoru. A kakve izbore će dobiti, Srbija nije fontana želja.

- Narod će svoje reći, a moj odgovor će dobiti kada se vratim iz UN. Ja se bavim važnim stvarima, a posle ću se posvetiti njima. Verujem da znaju da ću dati sve od sebe da ih obradujem. Samo ne znam šta se desilo u poslednjih sedam dana pa su promenili ploču.

Na pitanje da prokomentariše izjave da je dobro što Srbija nije pobedila u finalu, rekao je da postoje neki ljudi koji mrze Srbiju.

- Što se tiče kvaliteta, u sredu ću uzeti i taj jogurt, i parizer, i to će da nam bude doručak. U sredu to je doručak za nas trojicu, da vide da se mi ne igramo s narodom, već da se brinemo o narodu.

Na pitanje o procesu proširenja EU, Vučić je rekao da će Ukrajina verovatno dobiti konkretan odgovor do kraja godine, a da će narodi Balkana verovatno nastaviti da čeka.

Na pitanje šta očekuje od razgovora u Briselu, Vučić je rekao da neće biti lak.

- Ne zato što razgovoramo sa Kurtijem, već sa predstavnicima Brisela koji tzv. Kosovo smatraju nezavisnim.

Vučić je rekao da su neki u Skoplju veći optimisti po pitanju evrointegracija, ali da ne veruje u takve prognoze.

- Ja sam politički veteran, vuk. Zar mislite da starno verujem da će nas primiti u EU do 2026.? Pa da dubimo na glavi neće da nas prime do 2026. Ni 2027, ni 2028... 

Republika: Vučić najveća zvezda samita Brdo Brioni u Skoplju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najveća je zvezda samita Brdo Brioni, čiji je domaćin Skoplje, piše skopski portal Republika onlajn, prenosi Tanjug.

- Najveća zvezda u Skoplju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sve kamere i fotoreporteri su upereni u njega i svi žele da se slikaju sa njim - navodi ovaj medij.

Na samitu su prisutni predstavnici svih zemalja regiona, a jedna od glavnih tema su evropske integracije i iseljavanje mladih.

Vučić: Važne teme za mlade na ovim prostorima

Zahvalan sam predsednici Republike Slovenije, predsedniku Republike Hrvatske, i predsedniku Republike Severne Makedonije, na srdačnom dočeku i na tome što su domaćini ovog važnog sastanka, na kojem ću sa sagovornicima iz regiona razgovarati o nekim od ključnih principa regionalne saradnje, održivog razvoja, klimatskih promena, ali i politike proširenja #EU, kao strateške tačke daljih odnosa unutar evropskog kontinenta.

 

 


Jedna od bitnijih tema biće i nastavak sveobuhvatnih političkih, ekonomskih i socijalnih reformi, koje će zadržati mlade ljude na ovim prostorima, čime će se dodatno osigurati prosperitet, stabilnost i napredak cele Evrope.

Srbija, kao i uvek, ostaje dosledna u iskrenom zalaganju za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja, razumevanja i poštovanja, što je i pokazala kroz brojne inicijative koje otvaraju velike mogućnosti za čvrstu saradnju zemalja u regionu, na dobrobit svih koji žive na Zapadnom Balkanu.
 

 

 

Danas plenarna sednica

Tokom današnjeg dana predviđeno je plenarno zasedanje, nakon kojeg će uslediti pres-konferencija domaćina samita i izjave zvaničnika, posle čega će se razgovori nastaviti na radnom ručku i bilateralnim sastancima. Inicijativa Brdo-Brioni nastala je 2010. godine kada su tadašnji slovenački i hrvatski premijer Borut Pahor i Jadranka Kosor, nakon potpisivanja sporazuma o arbitraži između dve zemlje, želeli da daju primer liderima Zapadnog Balkana i podsticaj za rešavanje bilateralnih pitanja i povećanje tempa na putu integracije u EU.

Od 2013. godine sastanci u okviru Procesa Brdo-Brioni se održavaju svake godine, a skupovima lidera regiona pridruživali su se i specijalni gosti među kojima su bili nekadašnja nemačka kancelarka Angela Merkel, raniji predsednik Austrije Hajnc Fišer, predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, predsednik Poljske Andžej Duda, njegov italijanski kolega Serđo Matarela, aktuelni predsednik SAD, tada u funkciji potpredsednika Džozef Bajden, kao i predstavnici evropskih institucija.

Prošle godine samit je održan na Brdu kod Kranja, kada su lideri zemalja Zapadnog Balkana, umesto deklaracije, usvojili zaključke, u vidu dokumenta od šest tačaka, čija je glavna poruka da se reafirmiše podrška ubrzanju evropskog puta Zapadnog Balkana. Prošle godine skupu nisu prisustvovali predstavnici EU i nije bilo specijalnih gostiju.

U Skoplju je, zbog prisustva najviših zvaničnika zemalja regiona, određen takozvani prvi stepen bezbednosti, koji, pred ostalog, podrazumeva i poseban režim saobraćaja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (182)

Loading
Gaga

11.09.2023 09:27

Vazano ucesce predsednika na samitu za nasu zemlju !

Nita

11.09.2023 09:28

Velika je čast što će predsednik Vučić učestvovati na samitu u Skoplju i nadam se da će sastanci proći najbolje moguće za Srbiju.

Gaga

11.09.2023 09:29

Ocekujemo dobre vesti posle ucesca na samitu !

Ilija

11.09.2023 09:31

Nadam se dobrom dijalogu i dogovoru izmedju lidera naseg regiona jer je saradnja od sustinske vaznosti kako bi sve drzave regiona brze i bolje nap[redovale i razvijale se.

Aca

11.09.2023 09:32

Važni sastanci za našu zemlju su u planu. Čućemo sve o njima nakon obraćanja predsednika.

Jeka

11.09.2023 09:33

Vucicu su regonalna saradnja i interesi Srbije veoma biti za jos bolju poziciju nase zemlje

Ana

11.09.2023 09:33

Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija i Srbija se sastaju u Skoplju gde će biti važni razgovori. Ne sumnjam da će sve to biti od velike važnosti za našu zemlju.

Ivan

11.09.2023 09:33

Drzave regiona treba da se sto jace povezu i saradjuju.

Jeka

11.09.2023 09:34

Veoma vazan samit u kom ucestuje i nasa zemlja, interesi Srbije su Vucicu prioritet

Maja

11.09.2023 09:35

Proces Brdo-Brioni je primer kako zajednička volja političkih lidera može oblikovati bolju budućnost za sve nas na Balkanu.

Aki

11.09.2023 09:35

Zahvaljujući ovim sastancima mnoga pitanja će biti rešena, a države će biti za korak bliže integraciji EU.

Goran

11.09.2023 09:35

Veoma bitan samit, kao i ucesce Vucica na istom.

maja

11.09.2023 09:35

Samit u Skoplju je koristan za zemlje regiona,kako bilateralno,tako i u ubrzavanju procesa integracija u EU

Mara

11.09.2023 09:36

Ova inicijativa pokazuje da je saradnja ključna za prevazilaženje regionalnih izazova i ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Marija

11.09.2023 09:36

Vučićeva prisutnost na samitu Procesa Brdo-Brioni pokazuje njegovu ulogu u promociji regionalne stabilnosti.

kaca

11.09.2023 09:36

dijalog je kljucan medju clanicama Samita i dobar vid saradnje u regionu

Jeka

11.09.2023 09:37

Jos jedan u nizu vaznih skupova gde ucestuvje i Srbija, koja je istrajna na svom putu ka EU

Mira

11.09.2023 09:37

Proces Brdo-Brioni omogućava razmenu ideja i najboljih praksi između zemalja regiona.

Sara

11.09.2023 09:37

Na samitu Procesa Brdo-Brioni biće zvaničnici zemalja iz okruženja. Sigurno će se voditi važni razgovori i rešiti brojna sporna pitanja.

Lena

11.09.2023 09:37

Saradnja putem ovog procesa može pomoći u rešavanju bilateralnih pitanja između država Balkana.

Slavka

11.09.2023 09:37

Važni razgovori sa prisutnim liderima a tiču se regiona biće danas na Procesu Brdo-Brioni gde prisustvuje i predsednik Vučić koji će izneti sve probleme vezane za region i Srbiju.

Lola lolic

11.09.2023 09:37

Verujemo da ce Vucic svoj posao odraditi valjano. Pozdrav sa KiM

lana

11.09.2023 09:38

inicijative i sastanci drzava regiona pomazu Srbiji na svom evropskom putu

Jovica

11.09.2023 09:38

Velika je čast što će Vučić učestvovati na samitu u Skoplju i nadam se da će sastanci proći najbolje moguće za Srbiju.

Igor

11.09.2023 09:38

Ovo je prilika da se unaprede neke vec postojece saradnje ali i takodje da se stvore neke nove.

Mica

11.09.2023 09:38

Nadam se da će lideri na samitu Procesa Brdo-Brioni postići dobar dijalog i dogovor, jer je saradnja od suštinskog značaja za brži i bolji razvoj svih država u regionu.

Iva

11.09.2023 09:38

Naš predsednik je u Skoplju, a o svemu što se dešava ćemo saznati nakon konferencije za štampu. Sigurno će biti mnogo korisnih stvari.

Nata

11.09.2023 09:39

Proces Brdo-Brioni pruža priliku za konstruktivan dijalog i zajedničke inicijative koje će koristiti svim zemljama Balkana.

toša

11.09.2023 09:39

Nadam se uspešnom dijalogu i dogovoru izmedju lidera naseg regiona jer je saradnja od sustinske vaznosti kako bi sve drzave regiona brze i bolje nap[redovale i razvijale se.

Ruska bokerica

11.09.2023 09:39

U Skoplju se danas održava samit lidera procesa Brdo-Brioni, a domaćin skupa biće predsednik Severne Makedonije ,ovo je prilika da se biletralni odnosi u regionu poprave.

Jovana

11.09.2023 09:39

Puno srece predsedniku na danasnjim sastancima.

Neda

11.09.2023 09:39

Ujedinjeni napredak i prosperitet su mogući samo kroz saradnju, a Proces Brdo-Brioni je odličan primer tog principa.

Ognjen

11.09.2023 09:39

Nastvaljamo da podižemo našu lestvicu da radimo još više

nikola

11.09.2023 09:39

cilj svake drzave je jaca integracija na medjunarodnom planu i Srbija je zemlja koja uvek podrzava ovakve inicijative

Marko

11.09.2023 09:40

Nadam se uspešnom dijalogu i dogovoru izmedju lidera naseg regiona jer je saradnja od izuzetne vaznosti kako bi sve drzave regiona brze i bolje napredovale i razvijale se.

Nada

11.09.2023 09:40

Dijalog i dogovor lidera na ovom samitu mogu otvoriti vrata boljoj budućnosti za sve nas na Balkanu.

Mina

11.09.2023 09:40

Saradnja između država regiona je ključna za brži napredak i bolji standard života građana.

Jeka

11.09.2023 09:40

Nasa vlast svojim trudom i zalaganjem daje sve od sebe kako bi Srbija usla u EU

Jeka

11.09.2023 09:40

Nasa vlast svojim trudom i zalaganjem daje sve od sebe kako bi Srbija usla u EU

Mile

11.09.2023 09:40

Samit Procesa Brdo-Brioni je prilika da se postignu konkretni dogovori koji će unaprediti političku i ekonomsku situaciju u regionu.

Dana

11.09.2023 09:41

Sve zemlje regiona Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija i Srbija se sastaju u Skoplju gde će biti važni razgovori. Ne sumnjam da će sve to biti od velike važnosti za našu zemlju.

milan

11.09.2023 09:41

Razgovori drzava regiona bitni su za Srbiju u svakom pogledu

Ruska bokerica

11.09.2023 09:41

Na ovom samitu lidera procesa Brdo-Brion,prisustvovaće i predsednik naše zemlje Srbije Aleksandar Vučić.

Nela

11.09.2023 09:41

Verujem da će ovaj samit doneti konkretne koristi za sve države učesnice, jer je saradnja temelj uspeha.

Dana

11.09.2023 09:41

Dijalog između lidera regiona je put ka boljoj budućnosti i mi se nadamo konstruktivnom ishodu ovog samita.

Sloba

11.09.2023 09:41

Sve zemlje regiona i Srbija sastaju se u Skoplju gde će biti važni razgovori. Ne sumnjam da će sve to biti od velike važnosti za našu zemlju.

Angelina

11.09.2023 09:42

Nadam se da ce sastanci doneti dobro nasoj zemlji.

Jova

11.09.2023 09:42

Saradnja je ključ uspeha, a Proces Brdo-Brioni nam pruža priliku da zajedno gradimo prosperitetan region.

Ivana

11.09.2023 09:42

Predsednik Vucic zna da ove vazne razgovore za Srbiju veoma mudro i pametno sprovede u delo.

ivana

11.09.2023 09:42

u danasnjem svetskom poredku,bilateralni odnosi su kljuc uspeha i pozicioniranja,a Srbija je definitivno na tom putu uspeha

Ruska bokerica

11.09.2023 09:42

Ovo je važan sastanak za sve i za našu državu.

Jeka

11.09.2023 09:42

Regionalnim povezevanjem, dogovorom i saradnjom nadamo se jos uspesnijem putu ka EU

Lenka

11.09.2023 09:42

Očekujem da će lideri na samitu Procesa Brdo-Brioni postići dogovore koji će pomoći svim državama Balkana da brže napreduju i razvijaju se.

Gaga

11.09.2023 09:43

Dobri odnosi i saradnja zemalja regiona su od presudnog značaja za još bolji i brži napredak i razvoj čitavog regiona.

marija

11.09.2023 09:43

Politika Vucica je iskljucivo okrenuta dijalogu i kao takva,uvek je cenjen gost i akter sastanaka ovakvog tipa

Jeka

11.09.2023 09:44

Vucic se trudi da kroz regionalne skupove izbori za jos bolju poziciju Srbije

vanja

11.09.2023 09:44

Samit u Skoplju donosi medju drzavama vecu bezbednost,otvoreniju ekonomiju i saradnju na svim nivoima

Alen

11.09.2023 09:45

Verujem da će Vučić promovisati Srbiju na ovom samitu u najboljem svetlu i pružiti doprinos regionalnoj stabilnosti.

Ignjat

11.09.2023 09:45

Srbija nastavlja da svoje interese brani i sprovodi sto bolje zna,ume i moze tako ce biti i na ovom samitu Brdo Brioni.

Ruska bokerica

11.09.2023 09:46

Dobar dijalog i dogovor izmedju lidera naseg regiona,je od suštinskog značaja za mir i razvoj u regionu.

Alex23

11.09.2023 09:46

Veliki je značaj saradnje između Srbije i drugih zemalja regiona na samitu u Skoplju.

jaca

11.09.2023 09:46

veliki trud se ulaze u buducnost Srbije i svaki vid spajanja drzava regiona nas podize i priblizava Evropi

raka

11.09.2023 09:47

Najvazniji sastanak u ovom delu Evrope gde se moraju iskoristiti i najmanje sanse koje doprinose ekonomskom razvoju i lobiranje u interesu Srbije.

Maja

11.09.2023 09:47

Ovo je važan događaj za region, pokazuje saradnju između zemalja u procesu Brdo-Brioni.

tika

11.09.2023 09:48

Srbija je opredeljena, odavno, za evropski put.Samouvereno i sigurno korača njime, pridržavajući se, poštujući i ispunjavajući sve uslove da se uskoro i nadje medju najboljima.

Mila

11.09.2023 09:48

Domaćinstvo predsednika Pendarovskog u Skoplju naglašava ulogu Severne Makedonije u regionalnoj politici.

Ruska bokerica

11.09.2023 09:48

Države regiona brze i bolje će napredovati i razvijati se samo kroz iskrene razgovore i pregovore na zadovoljstvo svih.

mika

11.09.2023 09:48

Srbija nastavlja da jaca saradnju sa zemljama iz regiona. To potvrdjuje ucesce nase zemlje na današnjem Samitu Brdo-Brioni.

Verica

11.09.2023 09:48

Samit je šansa da se dodatno podigne saradnja na zapadnom Balkanu.

Jana

11.09.2023 09:49

Susret lidera Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije obećava konstruktivne razgovore o zajedničkim pitanjima.

jana

11.09.2023 09:49

uz sve razlike i razlicite interese ucesnica Samita,jedno je zajednicko,a to ukljucuje bolju medjusobnu saradnju koja donosi svima benefite.

Anonymous

11.09.2023 09:49

Važni razgovori za Srbiju donose nove pobede, odluke i važna pitanja.

žika

11.09.2023 09:49

Inicijativa Proces Brdo-Brioni od velikog je značaja za sve zemlje Zapadnog Balkana.Vučić će pametno iskoristiti ovaj Samit za dobrobit svih nas.

Nina

11.09.2023 09:49

Susret lidera Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije obećava konstruktivne razgovore o zajedničkim pitanjima.

žile

11.09.2023 09:50

Vucic je neko ko vodi odgovornu i posvecenu politiku i ko se bori da Srbija ide evropskim putem.

Sara

11.09.2023 09:50

Proces Brdo-Brioni donosi priliku za jačanje stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu.

mile

11.09.2023 09:50

Ocuvanje mira i stabilnosti bi trebao biti primarni cilj svih ucesnika ovog Samita!!!

Mila

11.09.2023 09:51

Očekuje se da će se razgovarati o ključnim pitanjima kao što su evropske integracije i regionalna saradnja.

Ruska bokerica

11.09.2023 09:51

Kada bi sve zemlje i svi predsednici država u regionu i svetu kao naša zemlja i naš predsednik Vučić pridavale više pažnju razgovorima region i svet bi živeli u miru i brže i bolje bi se razvijali.

Kornjača

11.09.2023 09:51

Vučić je svima koji se zalažu za mir i dobre bilateralne odnose najpouzdaniji partner.

mira

11.09.2023 09:51

danas smo sve povezaniji i zavisniji jedni od drugih,tako da ovakve vrste okupljnja pokazuju dinamicnost i ukljucenost u sve tokove kako kapitala,tako i bezbednosti,socijalne politike i sl.

mare

11.09.2023 09:51

Nasa saradnja sa mnogim drzavama je veoma napredovala.Vucic je neko ko vodi odgovornu i posvecenu politiku i ko se bori da Srbija ide evropskim putem.

Laza

11.09.2023 09:51

Predsednik Milanović i predsednica Pirc Musar donose značajnu perspektivu Hrvatske i Slovenije u ovaj proces.

Daki

11.09.2023 09:52

Nadam se da će ova inicijativa doprineti boljem razumevanju izazova koje region suočava.

ivan

11.09.2023 09:52

Na ovom samitu može da se uspostavi mir i harmonija između zemalja regiona, što će doprineti daljem razvoju ovog dela Evrope.

Jana

11.09.2023 09:53

Skup u Skoplju je korak ka jačanju međusobnih veza i izgradnji poverenja među zemljama učesnicama.

gaga

11.09.2023 09:53

Dijalog i dogovor lidera na Procesu Brdo-Brioni pokazuju da je mir i stabilnost na Balkanu moguća realnost.

Bole

11.09.2023 09:53

Srbiju na čelu sa Vučićem je konstruktivni partner u procesima integracije na Zapadnom Balkanu.

janko

11.09.2023 09:53

Ovaj samit je prilika da se izgrade mostovi između zemalja Balkana i stvori bolja budućnost za sve nas.

Maki

11.09.2023 09:53

Ovo je prilika za iznalaženje zajedničkih rešenja za pitanja koja mogu unaprediti život građana regiona.

Ivan

11.09.2023 09:53

Srbija će uvek dati doprinos rešavanju regionalnih pitanja i jačoj saradnji u regionu.

tamara

11.09.2023 09:54

Nadam se da će ovaj samit doneti konkretne akcije i projekte koji će poboljšati život građana regiona.

igor

11.09.2023 09:54

Ovaj Samit treba da bude pokretac svih ucesnika da se obezbedi stabilnost na Balkanu u ovim kriznim ekonomskim vremenima koji uticu na celu Evropu.

Maja

11.09.2023 09:54

Čestitke liderima na angažmanu u očuvanju stabilnosti i prosperiteta jugoistočne Evrope.

dasa

11.09.2023 09:54

Vazni razgovori na kojima ce nas predsednik iskoristiti kako bi ojacao Srbiju i njenu poziciju u regionu.

kole

11.09.2023 09:54

Vučić želi saradnju sa svima kako bi Srbija nastavila svoj dalji razvoj.Regionalne inicijative služe da se ojačaju veze kako političke, tako i ekonomske.

Caki

11.09.2023 09:54

Dijalog i saradnja su ključni za rešavanje otvorenih pitanja i unapređenje odnosa među zemljama regiona.

lena

11.09.2023 09:55

Saradnja između zemalja Balkana putem ovog procesa pomaže u prevazilaženju izazova koji su pred nama.

lena

11.09.2023 09:55

Saradnja između zemalja Balkana putem ovog procesa pomaže u prevazilaženju izazova koji su pred nama.

ace

11.09.2023 09:55

Stabilan region, pružena ruka prijateljstva, neprekidno zalaganje za mir i stabilnost usled komplikovanih odnosa, to je politika koju Vučić vodi,koja predstavlja suštinsku primenu evropskih vrednosti.

Dario

11.09.2023 09:55

Ovakvi sastanci podstiču značaj regionalne stabilnosti za prosperitet građana i privredni razvoj.

Mica

11.09.2023 09:55

Ovo je važan trenutak za region, jer lideri procesa Brdo-Brioni okupljaju se u Skoplju kako bi razgovarali o regionalnoj saradnji i stabilnosti.

Uros

11.09.2023 09:55

Mislim da su ovi pregovori vazni kako bi se situacija na KiM poboljsala.

milos

11.09.2023 09:55

Samit je šansa da se dodatno podigne saradnja na zapadnom Balkanu

Sara

11.09.2023 09:56

Stevo Pendarovski ima čast biti domaćin ovog samita, što potvrđuje ulogu Severne Makedonije u podržavanju regionalne integracije.

olja

11.09.2023 09:56

Dobar dijalog na samitu Procesa Brdo-Brioni je ključ za očuvanje mira i stabilnosti u regionu

šiki

11.09.2023 09:56

Svakako će se pričati o daljoj saradnji u budućnosti i raznim projektima ali bi trebalo da se stavi akcenat na rešavanje pitanja KiM.

darko

11.09.2023 09:56

Ova inicijativa dokazuje da je Balkan sposoban za konstruktivan dijalog i da može zajedno raditi na svojoj budućnosti.

Rade

11.09.2023 09:57

Nadam se da ce ovi dijalozi biti od koristi za Srbiju i region.

Jaca

11.09.2023 09:57

Inicijativa Brdo-Brioni nastavlja da igra ključnu ulogu u promovisanju dijaloga i mira na Balkanu.

saša

11.09.2023 09:57

Zemlje u regionu treba da zajedničkim snagama budu okrenute ka istom cilju. Samo tako se može obezbediti dalji napredak.

natasa

11.09.2023 09:57

Proces Brdo-Brioni je primer kako politički lideri mogu prevazići razlike i zajedno raditi na zajedničkim ciljevima, što je inspiracija za sve nas.

Mila

11.09.2023 09:57

Sastanak lidera Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije naglašava značaj saradnje među zemljama ovog regiona.

cile

11.09.2023 09:58

Brdo-Brioni je još jedna inicijativa kako za dalji razvoj Balkana, tako i za borbu za mir i stabilnost na istome.

Neda

11.09.2023 09:58

Mislim da ce rezultati ovog samita biti pozitivni za sve drzave ucesnice.

Zoki

11.09.2023 09:58

Očekuje se da će se razgovarati o zajedničkim izazovima, uključujući ekonomski razvoj i stabilnost.

relja

11.09.2023 09:58

Uz zajednicku saradnju i dijalog izmedju zemalja u regionu, put ka EU je jos dostupniji

mića

11.09.2023 09:59

Ovako nesto je potrebno Balkanu kako bi se sacuvao mir.Jos jedna prilika da se Srbija predstavi u pravom svetlu! Ponosna ali i pragmaticna, slobodarska i miroljubiva!

Daca

11.09.2023 09:59

Samit takođe pruža priliku za razmenu mišljenja o evropskim integracijama i regionalnim pitanjima.

tijana

11.09.2023 09:59

Nadam se uspešnom dijalogu i dogovoru jer je saradnja od izuzetne vaznosti kako bi se sve drzave regiona brze i bolje razvijale.

Mila

11.09.2023 10:00

Ponašanje lidera na ovom samitu može imati dalekosežan uticaj na mir i stabilnost Balkana.

Ana

11.09.2023 10:00

Veoma je bitno da se cuje glas predsednika Vucica na ovakvom okupljanju, jer je to bitno za interese Srbije.

mirko

11.09.2023 10:00

Ovakvi samiti pružaju mnogo prilika,pre svega za uspostavljanje saradnje

Nina

11.09.2023 10:00

Saradnja Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije ključna je za jačanje regionalnih veza.

Tomi88

11.09.2023 10:01

I na ovom samitu će se čuti predstavljanje Srbije kao pouzdanog partnera u procesima evropske integracije.

Mira

11.09.2023 10:01

Ovo je veoma važno ucesce nase zemlje na samitu u Skoplju.

Daca

11.09.2023 10:01

Očekuje se da će samit doneti konkretne korake ka unapređenju regionalne saradnje.

Vlada S

11.09.2023 10:01

Srbija je otvorena za regionalne dijaloge jer su oni neophodni zbog evropskog puta Zapadnog Balkana.

Dejan

11.09.2023 10:02

Ovakav sastanak je od velike vaznosti za Srbiju,ocekujemo dobar ishod razgovora .

Jana

11.09.2023 10:02

Nadamo se da će lideri odlučno raditi na očuvanju mira i prosperiteta u regionu tokom ovog važnog susreta.

jaksa

11.09.2023 10:03

Jos jedna inicijativa koja nas priblizava Evropi

olga

11.09.2023 10:04

dobro je da se ipak radi na stabilizaciji odnosa i dijaloga

Ana

11.09.2023 10:15

Razgovori u Skoplju su jako vazni za Srbiju i dalju saradnju sa zemljama komsiluka!

Luka

11.09.2023 10:20

Srbija će uvek dati doprinos rešavanju regionalnih pitanja i jačoj saradnji u regionu. Samit je odlicna prilika za to, da se razmene misljenja i ideje kako sto bolje da funkcionisemo.

mile

11.09.2023 10:24

Vučić je neumoljiv svuda stiže da brani interese naše Srbije

Dusan

11.09.2023 10:28

Vazni razgovori i susreti ocekuju Vucica na procesu Brdo~Brioni, nadamo se dobrim resenjima

Života

11.09.2023 10:30

Svaki samit koji poziva na saradnju među balkanskim državama je dobrodošao.

nena

11.09.2023 10:32

Ubrzanju evropskog puta Zapadnog Balkana je svakako prioritet.

Luka

11.09.2023 10:33

Održavanje stabilnosti u regionu treba da bude cilj svim učesnicima samita.

Nevena

11.09.2023 10:37

Svaki susret sa državnicima je za našu zemlju važan kako zbog negovanja dobrih odnosa tako i zbog jačanja saradnje.

Sandra

11.09.2023 10:38

Saradnja je od suštinskog značaja u cilju razvoja zemalja u regionu.

Mila

11.09.2023 10:44

Veoma vazan samit za Srbiju. Vucic odrzava dobre odnose sa svima.

Nena

11.09.2023 10:45

Vazan sastanak zq Srbiju,ocekujemo dobre vesti posle sastanka.

Nebojša Ilić

11.09.2023 10:48

Tako je predsedniče, važno je razgovarati ići na samite i biti u toku dešavanja!

Marko

11.09.2023 10:51

Veoma vazni sastanci na diplomatskom nivou za Srbiju

Nikola

11.09.2023 10:52

Bitan sastanak za predsednika Vucica i celu Srbiju

Uros

11.09.2023 10:52

Predsednik Vucic nastavlja da razvija diplomatske odnose sa svim zemljama u regionu

Bojana

11.09.2023 10:53

Ocekujem da samit prodje u najboljem redu i u interesu svih gradjana Srbije zahvaljujuci politici Aleksandra Vucica

Vanja

11.09.2023 10:54

Jedan od najvaznijih sastanaka u toku ove nedelje za predsednika Vucica i celu Srbiju

Bubi

11.09.2023 10:55

Velika čast za Srbiju što će Vučić prisustvovati samitu, nadamo se da će imati velikog značaja za našu zemlju!

Jovana

11.09.2023 10:55

Pocinje jedan od vaznijih samita na kojem Srbija na celu sa Aleksandrom Vucicem ima priliku da iznese svoje stavove i interese

Biljana

11.09.2023 10:57

Samit koji je od velikog znacaja za Srbiju i njene gradjane

Goran

11.09.2023 10:58

Ocekujemo da se nakon zavrsetka samita predsednik Vucic obrati svim gradjanima Srbije

Ana

11.09.2023 10:58

Zemlje Balkana treba da osnazuju svoj politički odnos.

Tamara

11.09.2023 10:58

Vucic ce kao i uvek zastupati interese svog naroda i Srbije u najboljem svetlu

Ana

11.09.2023 10:58

Ujedinjeni lideri regiona stvaraju bolju budućnost za sve građane.

Ivica

11.09.2023 10:59

Od velikog značaja je dobra međunarodna saradnja kako za mir i stabilnost u čitavom regionu.

Tijana

11.09.2023 10:59

Samit koji je od velikog znacaja za sve drzave u regionu, a pogotovo za Srbiju kao ekonomskog lidera

Jana

11.09.2023 10:59

Ovo su bitni razgovori za Srbiju,na čelu sa predsednikom Vucicem!

Jana

11.09.2023 10:59

Ovo su bitni razgovori za Srbiju,na čelu sa predsednikom Vucicem!

Dragana

11.09.2023 11:00

Na ovom Samitu uspostavice se bolja politička saradnja između zemalja Balkana.

Mina

11.09.2023 11:00

Ovo učešće na samitu je jako bitno za našu zemlju!

Jela

11.09.2023 11:01

Regionalno povezivanje je važno za našu zemlju.

Mira

11.09.2023 11:01

Predsednik Aleksandar Vučić donosi svoju mudrost i iskustvo na ovaj sastanak.

Zoran

11.09.2023 11:02

Očekujemo najbolji mogući ishod za celu Srbiju.

Ana

11.09.2023 11:02

Regionalna saradnja je ključna za izgradnju bolje budućnosti za sve građane.

Mila

11.09.2023 11:03

Veoma važan sastanak gde očekujemo pozitivna ishod.

Ana

11.09.2023 11:03

Zajedno, možemo prevazići izazove i raditi na boljem sutra.

Nada

11.09.2023 11:03

Svakodnevno jačamo saradnju sa našim susedima.

Mira

11.09.2023 11:04

Pozdravljamo napore lidera da se suoče sa složenim pitanjima regiona.

Dareks77

11.09.2023 11:04

Svaki samit i okupljanje političara je važno i za Srbiju i našu borbu za odbranu najvažnijih nacionalnih interesa.

Ana

11.09.2023 11:04

Svaki dijalog je korak ka mirnijoj i stabilnijoj budućnosti.

Darijan79

11.09.2023 11:06

Važno je učestvovati i jasno pokazati stav Srbije prema najvažnijim pitanjima od KiM do ulaska u EU

Jela

11.09.2023 11:07

Samit koji će doneti pozitivne rezultate našoj zemlji.