ĐURĐEV STAO U ODBRANU KRKOBABIĆA Uvođenje socijalne garantovane penzije predstavlja istorijski i civilizacijski iskorak za našu zemlju
Foto: Alo!

- Dakle, iako je ministar Krkobabić jasno istakao da socijalna garantovana penzija nije klasična penzija već vid nove socijalne politike koju treba uvesti, Kovačević i Savić smatraju da on obmanjuje javnost govoreći o penziji umesto socijalnoj pomoći. Da postoji nagrada za najveću izrečenu besmislicu godine, ovaj dvojac bi je osvojio bez konkurencije - rekao je Đurđev.

On je istakao da bi uvođenje socijalne garantovane penzije predstavljalo istorijski i civilizacijski iskorak za našu zemlju jer bi oko 200.000 naših sugrađana imalo mesečna primanja od po 100 evra.

- Iako bi se sredstva za socijalno garantovane penzije obezbedila iz republičkog budžeta, odnosno iz njegovog dela namenjenog za realizaciju socijalne politike, a ne iz PIO fonda, opravdano je da se u ovom slučaju koristi termin penzija u nazivu, jer će iste dobijati samo oni građani koji su napunili godine predviđene za odlazak u penziju, ali nisu stekli ostale neophodne uslove za dobijanje iste niti imaju druge izvore prihoda. Ministar Krkobabić već godinama govori o ovoj inicijativi na vrlo jasan i precizan način tako da ga i malo dete može razumeti, ali očigledno ni to ne pomaže Kovačeviću i Savićevoj kojima očigledno, pored znanja i empatije, nedostaje i elementarna inteligencija - precizirao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige uveren je da su Kovačević i Savićeva deo agenture onih koji sve što je dobro i što predstavlja iskorak napred u Srbiji žele da saseku u korenu.

- Dotični Kovačević kaže da je Krkobabić poznat po projektima iza kojih nema vidljivih rezultata, te mu zato savetujem da poseti očnog lekara, jer samo bezvidi čovek ne može videti preko 2.000 dodeljenih besplatnih seoskih kuća, preko 1.000 otvorenih zadruga i preko 50 otvorenih pošta u selima Srbije. To su rezultati iza kojih stoji ime i prezime Milana Krkobabića, dok iza njega ostaju prazne prognoze i saveti za ulaganja, a iza Savićeve još jedan sindikat pred gašenjem. Nestručnost, bezobrazluk i politikantsko mešetarenje dotičnih i njima sličnih ne sme nas sprečiti u postizanju važnog nacionalnog i humanog cilja - da oko 200.000 naših sunarodnika dobije redovna primanja i mirniju starost po meri čoveka 21. veka - zaključio je Đurđev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading