vuk jeremić i mirtoslav aleksić
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Nakon gomile uvreda, svađa, pokušaja puča, sve se završilo tako što je Aleksić napustio Narodnu stranku i formirao svoj poslaničku klub u Skupštini Srbije.

Tenzije na relaciji Jeremić - Aleksić i dalje ne jenjavaju, te se redovno čašćavaju uvredama na društvenim mrežama, a kako Alo! saznaje, pravi sukobi nas tek čekaju, kada počne da zaseda parlament.

- Biće haosa kada počnu sednice. Niko od Jeremićevih ljudi ne može očima da vidi Miroslava Aleksića, a i ne može im se zameriti, rasturio im je ono malo stranke što su imali. Da situacija bude još napetija, Jeremićevi i Aleksićevi poslanici u parlamentu sede vrlo blizu jedni drugih - objašnjava naš izvor iz opozicije.

Miki psovao Mariniku

Potpredsednica SSP Marinika Tepić potvrdila je prošle godine da ju je opsovao Miroslav Aleksić zbog mesta za sedenje. Reagujući na tvit Vladimira Gajića u kom je on kategorički odbacio tvrdnje da je Aleksić psovao Đilasovu potpredsednicu, Tepićeva je otkrila da je sve bilo istina.

- Gospodine Gajiću, desilo se i istina je. To što vi niste čuli, jer sedite u poslednjoj klupi pet redova dalje, ne menja stvar. Reči kojima mi se obratio Miki Aleksić pred više svedoka, ispod su svakog nivoa. Posebno što smo nas dvoje uvek dobro sarađivali. Verujem da ćemo i ubuduće - navela je tada Tepićeva.

 

- Vukovi poslanici jedva čekaju da im se u parlamentu pojavi Aleksić, pa da mu sve što pričaju u medijima i pišu na društvenim mrežama saspu u lice - poručuje naš sagovornik.

Alo! je povodom rasporeda sedenja, koji je opozicionarima, čini se, najbitniji jer se non-stop oko njega svađaju, kontaktirao s Milenkom Jovanovim, predsednikom Administrativnog odbora, koji je još u julu u intervjuu za naš list prognozirao, i bio u pravu kada je rekao da će se Narodna stranka raspasti, te da će parlament dobiti novu poslaničku grupu.

ALEKSIĆEVI I JEREMIĆEVI U KLINČU U SKUPŠTINI! ALO! saznaje: Bivši i sadašnji poslanici iz Narodne stranke će se tek svađati

Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

 

- U intervjuuu za vaš list koji smo radili početkom jula najavio sam takav rasplet. Za sada se nisu javljali oko rasporeda sedenja, ali to ne znači i da neće - kaže Jovanov za naš list i dodaje:

- I, kao što vidite, umesto da urade nešto konkretno za građane Srbije, oni se tokom čitavog mandata bave sobom. Podsetiću da je ovaj mandat započeo psovkama i svađom između Marinike Tepić i Miroslava Aleksića oko mesta za sedenje, zatim je usledila svađa oko istog pitanja poslanika koalicije NADA sa Ćutom, a sada su izgleda završili sa okršajima između poslaničkih grupa i prelaze na sukobe poslanika unutar nekada iste poslaničke grupe.

 

 

Jovanov je rekao da će, ukoliko mu stigne zahtev oko rasporeda sedenja, to rešavati Administrativni odbor.

- Naravno, ako Administrativni odbor dobije nekakav zahtev, rešavaćemo ga, ali ja zaista više ne mogu da ispratim ko u opoziciji sa kim priča i sarađuje, ko se posvađao, ko sarađuje tajno itd. To se menja iz dana u dan i ono što važi danas, već sutra ne mora da bude, tako da je teško pronaći nekakvo trajno rešenje. Taman ih smestimo, a oni se posvađaju i onda Jovo nanovo, sve ispočetka - zaključio je Jovanov.

Ćuta i Miloš svađali se oko prvog reda

Oko rasporeda sedenja, tačnije oko prvog reda, svađali su se i Aleksandar Jovanović Ćuta i Miloš Jovanović, a to je prošle godine otkrila poslanica Jelena Žarić Kovačević, koja je na svom Tviter nalogu napisala da je pred početak sednice Skupštine o KiM došlo do svađe Ćute i Jovanovića.

„Pre početka sednice Narodne skupštine o KiM, Ćuta ’prepametni’ i Miloš Jovanović ’patriota’ se svađaju ko će da sedne u prvi red. Srbijo, šta si doživela, ko ti sedi u poslaničkim klupama... Je l’ to politika koju nudite građanima?! Ko će u prvi red da sedne“, napisala je tada ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading