KTV
Foto: Printscreen/KTV

On ističe da "SSP postaje kontejner opozicije".

- Stranka liči na politički Legiju stranaca. Svi oni koji su počinili neki zločin prema "matičnoj" partiji beže u SSP kao na "slobodnu teritoriju" gde im se sve prašta i poklanja novi početak - piše Dikić.

Dodaje da SSP nije obično stovarište, već "kontejner sa pet zvezdica".

- Ugrađena su mu luksuzna vrata koja se otvaraju uz pomoć senzora koji bez greške osete višak ambicije, a manjak morala. Unutrašnjost je pretvorena u bubanj moderne veš mašine koja služi da posle nekoliko uzastopnih centrifuga intervjua na niskoj temperaturi, na programima ujedinjenih grupnih medija, skine svu prljavštinu koju nove vedete donose sa sobom. Ovaj ariel-tretman za pranje biografija može se primeniti bez omekšivača, bez pretpranja, čak i u hladnoj vodi - navodi on.

Tvrdi da je "SSP skladište nuklearnog otpada, materijal koji nije sposoban za novu fisio-fuzionu reakciju, za stvaranje nove vrednosti i rast političkog potencijala".

- Ti "partnerski" otpaci nesposobni su za funkcionalnu reaktivaciju i masovnu proizvodnju energije. Naprotiv, oni postaju hazardno toksični za svoju okolinu i deluju pogubno na ono što je opoziciji nasušno potrebno - saradnja i jedinstvo - tvrdi Dikić.

Za Narodnu stranku kaže da je "DSS-ov mrtvorođeni blizanac", a za Vuka Jeremića da je "Koštuničin uveli različak". Takođe, tvrdi da je NS "politički abortus".

- Zašto se ne fuzionišete u Patriotski blok? Ionako tvitovi vaših prvaka liče na kombinaciju filozofskih vratolomija Nestorovića i Vacića - navodi Dikić.

Kaže da raskol unutar NS pokazuje "nemoć, ispraznost i neubedljivost srpskih desničara, bilo da su se razvili uz harvardski piano ili trsteničku dugmetaru".

- Demokratska stranka je odlaskom Šutanovca proterala aristokratiju kruga dvojke, ali sa sebe nije skinula njeno prokletstvo. Dvojka u procentima prati je kao usud u svakom istraživanju, pa se postavlja pitanje da li građani uopšte imaju potrebu za Demokratskom strankom koja više ne govori drugima šta treba da se radi, već radi ono što drugima treba - piše Dikić. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading