DNO DNA Urednik tajkunskog lista Danas napisao najodvratniju kolumnu: DRAŽO, JE L TE SRAMOTA  MAJKE RASTRGNUTOG DETETA?
Foto: Printscreen

Piše: J. Marković

On je, interpretirajući raniju izjavu Velimira Ilića, napisao da psi imaju istančan osećaj da razlikuju dobrog od lošeg čoveka dodajući i opasku „oseti kuče“.

Upitana da prokomentariše uvrede koje je na njen račun izneo Petrović navodeći da je maltene napadnuta s razlogom, Trivanova je istakla da „odavno ne odgovara ni na kakve laži, a ponajmanje prostakluke“.

- Izabrala sam da ne budem deo tog sveta, po cenu da trpim da svako kome padne na pamet slaže po potrebi i zloupotrebi moje ime. Ali u kolumni Draže Petrovića našla se jedna odvratna i nepristojna šala na račun incidenta kada su mene izujedali psi lutalice. Svako normalan bi rekao da je to strašno i poželeo da se nikome to ne dogodi. Ipak, ne i Velimir Ilić, koji je neposredno pre toga nasrnuo fizički na mene u jednoj TV emisiji, pa na vest o mojim povredama izrekao „oseti pas”. Tada je zgroženi Koraks u „Danasu“ objavio karikaturu kako Velimir Ilić s iskeženim zubima juri da me ujede. Danas taj isti „Danas“ citira kao veoma duhovitu i pametnu misao „oseti pas”. I ja bih u normalnim okolnostima odmahnula rukom jer je to ništa u odnosu na užase koje svaki dan čitam. Ali urednik „Danasa“ bi morao da zna da je u Senti stradalo četvorogodišnje dete koje su raskomadali psi, da je jedanaestogodišnjeg dečaka u Školi „Branko Ćopić“ na odmoru napao čopor pasa, da je devojčica iz Jakova primljena sa teškim povredama na Institut za majku i dete i da zbog te dece, njihovih roditelja, niste smeli da kažete da je svako ko je raskomadan napadnut s razlogom jer,, kako rekoste „oseti pas” - navela je Trivanova za Alo!, pa nastavila:

Dragoljub Petrović

Foto: Ataimages

 

- Neću vas pitati da li podržavate šutiranje i psovanje novinara po čemu je poznat taj koga citirate, ali hoću da pitam da li je normalno i gde među civilizovanim ljudima, kada znamo da su deca ponajviše žrtve napada pasa lutalica da neko u javnom prostoru to duhovito objasni rečenicom „oseti pas“ i imate li predstavu o sopstvenoj odgovornosti prema, na primer, majci koja je izgubila četvorogodišnje dete koje je na putu iskrvarilo od ujeda pasa? - upitala je ona.

Makar malo ljudskosti!

Na kraju je Trivanova imala poruku za Petrovića:

- Aman, imate pravo da ne volite svoje političke protivnike, razne ljude u javnom životu, ali imajte elementarne ljudskosti - zaključila je Jelena Trivan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading