aleksic
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković

Piše: A. Ilić

Stranka je podeljena na funkcionere koji podržavaju Aleksića, među kojima je najostrašćeniji Borislav Novaković, i one koji smatraju da partiju treba da nastavi da vodi Jeremić, a toj frakciji pripada i narodna poslanica Ivana Parlić, koja je optužila tajkuna Dragana Šolaka da se otvoreno umešao u borbu ne skrivajući da navija za Aleksića.

Naime, portal Nova, medij koje je po direktnom kontrolom Dragana Šolaka, objavio je intervju sa Đorđem Stankovićem, funkcionerom Narodne stranke iz Niša, u kojem je konstatovano da je za stranku bolje da je vodi Aleksić umesto Jeremića.

Na ovaj intervju je ekspresno reagovala upravo narodna poslanica Ivana Parlić, koja je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter poručila:

„Vikend specijal pod radnim naslovom ’Hajde da rušimo Vuka’“.

Doduše, da optužbe Parlićeve nisu bez osnova, pokazuje i to što je upravo krajem juna, na Vidovdan, Bora Novaković u intervju upravo za portal Nova, ispljuvao Jeremića i podržao Aleksića.

- Ako se kandiduje za predsednika Narodne stranke, Miki Aleksić će imati moju podršku, ugled lidera ne može biti niži od stranačkog - rekao je tada Novaković u intervju za Novu.

ALEKSIĆ JE ŠOLAKOV IGRAČ, ZAJEDNO RUŠE JEREMIĆA! Narodna poslanica Ivana Parlić iznela ozbiljne optužbe

Printscreen

 

Na ovaj intervju tada je reagovao Vladimir Gajić, koji podržava Jeremića. On se oglasio na Tviteru i uz link intervjua u kome je Novaković udario na Jeremića, napisao: „Na Vidovdan“.

Alo! je prvi pisao o ambicijama Miroslava Aleksića da postane kalif umesto kalifa. Izvor iz Narodne stranke nam je prošle nedelje dojavio da je Aleksić unajmio jednu poznatu agenciju da radi na njegovom rejtingu.

- Koliko smo čuli, on ne žali para da popravi imidž, što će mu, kako misli, pomoći da preuzme stranku - kaže naš sagovornik, a para ima jer je godinama harao po Trsteniku.

Upravo je agencija, kako je istakao naš izvor, savetovala Aleksiću da posle višemesečnog izbegavanja da se izjašnjava na temu koja ga najviše tišti progovori u parlamentu, naizgled ničim izazvan, o svojim školskim danima i katastrofalnim ocenama koje je imao. On je dugo negirao da je jedva završio srednju školu, sve dok se na društvenim mrežama nije pojavilo svedočanstvo iz trećeg razreda Tehničke škole u Trsteniku, posle čega je zaćutao, a svi drugi su ga prozvali „ponavljač iz Trstenika“.

Vuk Jeremić se zasad nije mnogo izjašnjavao o borbi za vlast u stranci, ali ono što je poručio svojim najbližim saradnicima jeste da mu ne pada na pamet da dozvoli da mu ponavljač otme stranku.

 

 

HAOS U NOVOM SADU: Novakovićev saradnik napao jeremićevca

U Narodnoj stranci se vodi ozbiljna borba oko prevlasti između Jeremića i Aleksića, a koliko su Aleksićeve pristalice rešene da sprovedu u delo svoju ideju, ne birajući sredstva, govori i incident koji se dogodio na jednom od poslednjih sastanaka novosadskog odbora stranke, na kom je došlo i do fizičkog obračuna između najbližeg saradnika Borislava Novakovića, Predraga Dragojevića i jednog člana stranke koji se usudio da misli drugačije i podrži Vuka Jeremića, saznaje Alo! iz izvora bliskih Narodnoj stranci.

Kako kažu naši sagovornici lobirajući za Aleksića, Novaković koji je inače poznat po raznim malverzacijama i kao nasilnik, zbog čega je i hapšen, ne bira sredstva.

- Na jednom od sastanaka novosadskog odbora, na kome su bili Novaković i njegov najbliži saradnik Predrag Dragojević, koji takođe ima više krivičnih prijava, došlo je do ozbiljnog incidenta. Jedan od članova odbora, koji očigledno podržava Jeremića, suprotstavio se njima dvojici zbog čega su ga sve vreme sastanka ozbiljno vređali, pri tom su bili i vrlo vulgarni, kako kaže naš sagovornik, a pošto se ovaj nije dao, Dragojević ga je i fizički napao - tvrde naši izvori.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading