Miroslav Vukosavljević
Foto: Promo/Tanjug/Ministarstvo odbrane

- VMA je ustanova koja dežura 24 sata 365 dana u godini. Kod nas dolaze ljudi sa svim patološkim stanjima koja zahtevaju lekarsku intervenciju - navodi naš sagovornik, i nastavlja:

- Kad to kažem, mislim na vojne osiguranike, ali i na civilne osiguranike koji se upućuju kod nas iz drugih ustanova iz cele zemlje. Ali ne samo iz Srbije, već i iz regiona, okolnih država poput Crne Gore, Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske...

Ne treba, kaže dr Vukosavljević, ni govoriti koliko bi problema izazvalo onemogućavanje pacijentima i ambulantnim vozilima da priđu VMA.

- Posebno tu mislim na hitna stanja, na pacijente kojima je neophodna hitna operacija ili na bilo koje druge hitne intervencija, s obzirom na to da su životno ugroženi i da im život može zavisiti od svake sekunde.

Podsetimo, nakon što su politički protesti prozapadne opozicije počeli potpuno da se osipaju, opozicionari su danas najavili radikalizaciju istih.

Naime, tajkunski mediji su objavili da će naredni politički protesti biti održani u petak i subotu i da će tom prilikom biti blokirani putevi, međunarodne pruge, a u planu je i odlazak pred TV Pink, čija zgrada se nalazi u blizini najvažnijih bolnica u državi, VMA i Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading