POTPREDSEDNICA PARLAMENTA SANDRA BOŽIĆ PORUČILA Žao mi je što nismo usvojili zajedničku deklaraciju!
Alo

- Izražavam najiskrenije žaljenje činjenicom da ove godine nismo usvojili zajedničku deklaraciju s obzirom da kopredsedavajuće Moreti i Tepić nisu bile zainteresovane i pored predloga koji smo uputili. Na ovaj predlog nismo dobili nikakav odgovor pa je pitanje šta se dogodilo sa njim - poručila je Božićeva, a saopšteno je iz parlamenta.

Ona je dodala da žali što nije konstatovan napredak za koji kopredsedavajuće tvrde da nije ostvaren od 2021. godine, a u to se ne ubrajaju ni setovi pravosudnih zakona koji su doneti u okviru reforme pravosuđa kao ni sporazumi doneti u okviru Berlinskog procesa iako je upravo, kako je navela Božić, kopredsedavajuća Alesandra Moreti ovaj napredak konstatovala na sastanku sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

- S obzirom da nismo imali zajedničku deklaraciju nismo imali ni priliku da u istoj osudimo nasilje i represiju nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, a tu činjenicu su konstatovali i evroparlamentarci na zajedničkom sastanku - rekla je Božićeva.

Dok u Beogradu, kako je naglasila, svako može da izrazi svoj protest, može da šeta, može da blokira auto-put, na Kosovu i Metohiji u Srbe pucaju čak i kada mirno sede ispred opština koje je okupirao Aljbin Kurti.

- Tako nešto je nezamislivo bilo gde u Evropi, što je i većina parlamentaraca takođe nedvosmisleno konstatovala. I ako bilo šta zaslužuje da bude pomenuto, to je situacija na Kosovu i Metohiji. Ocenjujemo kao posebno zabrinjavajuće to što su dve kopredsedavajuće Alesandra Moreti i Marinika Tepić očigledno zaključile da upravo ovo pitanje nije ni od kakvog značaja - navela je Sandra Božić, preneo je Tanjug.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading