Ovo su detalji koje je ministar Rade Basta propustio da navede u svojoj zvaničnoj biografiji
Foto: Printscreen/FOTO: PRIVREDA.GOV.RS

U svojoj zvaničnoj biografiji Rade Basta je naveo da je 1998. godine završio Srednju školu unutrašnjih poslova „Pane Đukić“ u Sremskoj Kamenici, a 2002. diplomirao na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu. Master studije ekonomije završio je na Univerzitetu Privredna akademija 2012. godine, te danas navodi da je master ekonomista.

Ono što Rade Basta nije naveo u svojoj biografiji jeste razvojni put od kikboksera i obezbeđenja noćnih klubova do glasnogovornika američke ambasade i aktivnog borca za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, piše portal NS Uživo.

Rade Basta kao kadar Jedinstvene Srbije je uspeo da bude i odbornik u Skupštini Grada Novog Sada i Beograda. Svoje znanje iz oblasti fudbala pokazao je pozicijom direktora Fudblaskog kluba Radnički iz Niša, a u svojoj karijeri se bavio još i  lekovima, mlekom, elektranama i energijom. Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija su mu u ovom mandatu poverili poziciju ministra privrede.

Aktuelni ministar privrede Rade Basta u poslednje vreme se istakao brojnim izjavama koje su u suprotnosti sa zvaničnom državnom politikom. Svojim izjavama vezanim za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji je uspeo da izmami i odgovor zvaničnog Kremlja.

Ono što je zanimljivo, Rade Basta je do pre samo nekoliko godina intenzivno sarađivao sa Ruskom Federacijom dok je bio direktor Sremske mlekare i to tako što je biljni sir iz Ukrajine uvozio u Srbiju, prepakivao i prodavao Rusima sa oznakom da je napravljen u Srbiji, tvrdi ovaj portal.

Svojom izjavom na tviteru Basta je nedvosmisleno izjavio da će svoju snagu i očigledno drugačiju politiku od one zvanične državne ponuditi građanima na predstojećim izborima.

Rade Basta Tviter

Foto: Twitter/printscreen

 

Na ovaj način, Rade Basta se priključio Zorani Mihajlović, Draganu Šormazu, Nenadu Tomaševiću iz POKS-a kao i ostaloj pro-nato opoziciji koja otvoreno zastupa američke, a ne srpske interese.

Da se ovih dana pro-američki i NATO spavači bude, dokaz je i Nina Mitić, aktuelni pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zadužena za antidiskriminacionu politiku i rodnu ravnopravnost.

Nina Mitić je na svom instagram profilu pružila podršku Basti čime je jasno stavila do znanja da se ne slaže sa zvaničnom državnom politikom Republike Srbije, pa je stoga najpoštenije da i ona zajedno sa Bastom i ostalom pro-nato opozicijom izmeri svoju popularnost i popularnost politike koju zastupa na prvim predstojećom izborima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading