Milan Đurić
Foto: Alo/Prinscreen Instagram

-U povoju smo da budemo zeleni grad Evrope. Slično kao za vreme mandata Maje Gojković kada se tek kretalo u projekat EPK, pa se u drugom mandatu Miloša Vučevića to realizovalo kao neki početak. Dunavski park je jedan od najlepših u Novom Sadu, veoma važan za Novosađane, ali i za turiste koji ga svakodnevno obilaze. Godine 2020. je urađen projekat koji je upravo bio u vezi s njim i oticanjem atmosferskih i kanalizacionih voda, revitalizacije velikog jezera, fontane i zalivnih sistema. Projekat je bio vrednosti 34 miliona dinara. Tokom 2021. i 2022. godine urađeni su projekti partera, pešačkih staza, ograde oko Dunavskog parka, mobilijara, dečije igralište, dekorativna i javna rasveta.

Gradonačelnik je naglasio da se nastavlja sa ulaganjem parkova i naveo još da je u sređivanje Kameničkog parka uloženo 210 miliona dinara.

 

 

-U Futoški park je uloženo u zalivne sisteme, kao i u Železnički park gde je s DDOR, kao društveno odgovornom kompanijom posađeno 50 sadnica. Takođe, dobili smo novi park duž Bulevara Evrope i Ulice Raše Radujkova, od 3,5 hektara. Ostaje nam Liman 4, duž Narodnog fronta i Banović Strahinje da sredimo površinu koja je nekada bila predviđena za Poresku upravu. Očekuje nas uređenje 1,5 hektara kod SPENS-a, na mestu gde je nekada bio Dino park. Očekuje nas i završetak projektovanja Univerzitetskog parka, a da će radovi početi početkom naredne godine. Nadam se da će tu i gde je Kvantaš, u toj parkovskoj površini, da ćemo posaditi malo veća stabla.

Milan Đurić

Prinscreen Instagram

 

 

Najavljena je i konferencija u septembru, kada će Novi Sad biti domaćin Evropskom institutu za šume, gde će se okupiti veliki svetski i evropski stručnjaci i fakulteti.

Započeta je i nova ruta biciklističke staze od Rumenke do Irmova, da bi se nastavilo dalje do Kisača i Čeneja. U pitanju je 21,2 kilometara i to su stvari koje utiču na zaštitu životne sredine, ali i da ljudi malo zdravije žive- zaključio je prvi čovek Novog Sada.

 

Tagovi

Komentari (0)

Loading